Spor Fenerbahçe ve Beşiktaş birbirine girdi

Fenerbahçe ve Beşiktaş birbirine girdi

Paylaş
Fenerbahçe ve Beşiktaş birbirine girdi

Fenerbahçe ve Beşiktaş birbirine girdi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Beşiktaş kalecisi Rüştü ile ilgili sözleri, iki kulübü karşı karşıya getirdi.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın bugün düzenlediği basın toplantısında, "Sarı-lacivertli takımın rakipleri olan oyuncuları arayıp, Fenerbahçe’yi yenmelerini istemekle" suçladığı Beşiktaş’ın milli kaleci Rüştü Reçber, bu iddiaların ispat edilmesi halinde, yarın futbolu bırakacağını açıkladı. (Rüştü'nün açıklaması için tıklayınız...)

Rüştü'nün açıklamasının ardından Beşiktaş kulübünden bir açıklama yapılarak, "Sayın başkanın büyük sözler verdikten sonra, yerine getirilememiş vaatlerinin yarattığı stresten Türk futbolunu bir kaos ortamına sokmak ve değişik metotlarla hedef saptırma çabalarının sonuçsuz kaldığı görülmektedir" denildi." (Beşiktaş'ın açıklaması için tıklayınız...)

AZİZ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Rüştü ve Beşiktaş cephesinden gelen bu açıklamalara Fenerbahçe kulübü internet sitesi aracılığıyla akşam saatlerinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Aziz Yıldırım’ın basın toplantısının ardından Rüştü Reçber’in bir televizyon kanalına bağlanarak yaptığı, "Bu iddiaları ispat etsinler, yarın futbolu bırakayım" sözleri ile Beşiktaş Kulübü’nün açıklaması arasında tezat bulunduğu kaydedildi.

Siyah-beyazlı kulübün açıklamasındaki, "Rüştü Reçber, 24 saatini kulübü için harcayan bir sporcu olarak başka takımlardaki meslektaşlarıyla, onların
korkmadan ve cesurca oynamaları ile ilgili telefon görüşmesi veya şahsi görüşme yapması kadar doğal bir şey yoktur. Oyuncular arasında bu tür diyaloglar her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır" ifadelerle, Rüştü Reçber’in başka takım futbolcuları ile iddia edildiği içerikte konuşmalar yaptığını kabul ettiği ileri sürülürken, "Bu durumda Rüştü Reçber, kamuoyuna söz verdiği gibi futbolu bırakmalıdır" denildi.

Başkan Aziz Yıldırım’ın, kaçan şampiyonluğun sorumluluğunun kendisine ait olduğu ve bir suçlu varsa da bunun kendisi olduğunu açık bir şekilde ifade
etmesine karşın, Beşiktaş Kulübü’nün yaptığı açıklamada bu bu sözleri görmezden geldiği dile getirilirken, "Bunun tam aksi yönde açıklama yapılması, açıkça kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Beşiktaş Kulübü, kalecisi Rüştü Reçber’in, kulübümüzün rakibi olan takımların futbolcularını aramasının, korkmadan, cesur oynamaları için onları telkin etmesinin, Beşiktaş Kulübü ve/veya Rüştü Reçber’e neden vazife olduğunu da açıklamalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

RÜŞTÜ’YE AĞIR İTHAM

Fenerbahçe Kulübü’nün açıklamasında, "Rüştü Reçber’in, başka takım oyuncuları ile yaptığı konuşmaları ve gönderdiği sms mesajlarını bilmemiz gayet
doğaldır. Zira kendileri ile konuşma yapılan ve Rüştü Reçber tarafından sms atılan futbolcular, bunu etik bir bozukluk olarak algıladıklarından çok sayıda
kişi ile bu konuyu paylaşmışlardır" görüşlerine yer verilirken, Rüştü için de ağır ithamlarda bulunuldu.

Burssapor’un şampiyonluğu için, Fenerbahçe’nin rakibi olan takımların oyuncularını motive etmeye çalışan Rüştü Reçber’in Bursaspor karşısına nasıl bir motivasyonla çıktığının hem kendisi, hem de Beşiktaş tarafından açıklanması istenirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Yönetim kurulu üyemiz Ali Yıldırım, kendisine Rüştü Reçber ile alakalı olarak ulaşan bu haberler konusunda Rüştü Reçber ile görüşmüş, bu görüşmede Rüştü Reçber kendisi ile alakalı olarak konuşulan haberlerin doğru olduğunu kabul etmiş ve yaptığının ahlaksızlık olduğunun kendisine hatırlatılması üzerine de endişeye düşmüştür. Akabinde, Rıdvan Dilmen ve Aykut Kocaman ile telefonda konuşan Rüştü Reçber, yaptığının hata olduğunu kabul etmiş, bu lekeyi Bursaspor’a karşı hatasız oynayarak sileceğini ifade etmiştir. Hatta bu konuda, yönetim kurulu üyemiz Ali Yıldırım’a sms mesajı atarak, hatasını kabul etmiş ve Bursaspor maçında bu lekeyi sileceğini yazılı olarak Ali Yıldırım’a göndermiştir.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü’nün konuyu öğrenmesi halinde yapması gereken doğru davranışı, yönetim kurulu üyemiz Ali Yıldırım yapmıştır. Ancak Beşiktaş’ın,
olayın kendilerine intikali sonrasında yapmış olduğu açıklamadan gayrı ahlaki bu davranışı benimsediği ve zamanında öğrenmiş olsaydı da konuya yaklaşımının değişmeyeceği anlaşılmaktadır. Bu durumun takdiri spor kamuoyuna aittir. Beşiktaş Kulübü bilmeli ki, masumane bir davranış olarak görüp, kabul ettikleri ve hatta savundukları eylem, TFF Disiplin Talimatının 55. maddesi hükmü gereğince suçtur."

Haberin Devamı