Spor Fenerbahçe zirveyi sevdi

Fenerbahçe zirveyi sevdi

Paylaş
Fenerbahçe zirveyi sevdi

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 4. karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında AEL Limassol'u ağırladı. Fenerbahçe mücadeleyi 2-0 kazandı ve 10 puanla Avrupa Ligi C Grubu'ndaki liderliğini sürdürdü

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde yoluna kayıpsız devam etti! C Grubu'nda haftaya 3 maçta 7 puanla lider giren sarı lacivertliler, 1 puanlı grup sonuncusu Limassol'ü Kıbrıs Rum Kesimi'nin ardından Kadıköy'de de mağlup etti.

Kuyt ve Sow'un ilk yarıda attığı gollerle mücadeleyi 2-0 kazanan Fenerbahçe puanını 10'a çıkarıp, liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe'nin takipçileri Marsilya ve Mönchengladbach da 2-2 berabere kalınca 5'er puanla 2. ve 3. sırada yer almayı sürdürdüler. Sarı lacivertli temsilcimiz kalan 2 maçını bu takımlarla oynayacak ve 2 maçta sadece 1 puan alsa dahi gruptan çıkacak.

Avrupa Ligi C Grubu maçında temsilcimiz lider Fenerbahçe, son sıradaki Limassol'u ağırladı. Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki maçta 1-0 yendiği renktaşı ile bu kez kendi saha ve seyircisi önünde maça çıkan Fenerbahçe'de hedef önce galibiyet, sonra farklı skordu...

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maça Fenerbahçe kalede Volkan, savunmada Gökhan Gönül, Yobo, Bekir, Hasan Ali, orta sahada Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Cristian, Stoch, forvette ise Sow ile başladı. Konuk ekip Limassol ise sahaya Degra, Parpas, Dede, Ouon, Carlitos, Luciano Bebe, Nikolaou, Rui Miguel, Monteiro, Paulo Sergio, Konstantinou 11'iyle çıktı.

Maçta ilk tehlikeleri Limassol yarattı. Michalis Konstantinou, 2. dakikada altıpas önünde kaleyi sol çaprazdan gören noktadan şutunu çekiyor fakat top yan ağlarda kalıyor. Konstantinou, bu pozizyondan 2 dakika sonra da Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkıp kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı ama kalesini çabuk terkeden Milli file bekçisi gole izin vermedi.

Temsilcimiz ise ilk tehlikeyi 10. dakikada buldu. Hızlı gelişen akında Stoch topla ceza sahasına girdi, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti ama Arjantinli file bekçisi Matias Degra topu kornere tokatladı. Ancak bu pozisyonda üzülen Fenerbahçeliler, 30 saniye sonra gol diye ayağa kalktı. Christian'ın kornerinde Gökhan Gönül nefis bir topuk pasıyla topu kale önüne çıkardı. Kaleci Degra topu tutmak isterken daha atik davranan Kuyt önce topu yana çekti ardından da ağlara gönderdi: 1-0

Coşkulu taraftarını da arkasına alan ve rakip kalede yeni goller arayan Kocaman'ın talebeleri 17'de Hasan Ali, 20'de ve 25'te Cristian ile Rum temsilcisinin kalesini yokladı. 34. dakikada bu kez Sow, şık hareketlerle sol kanattan geldi, önünü boşaltıp çaprazdan vurdu ama Arjantinli kaleci topa sahip oldu.

Ancak Degra, bu pozisyondan 6 dakika sonra o kadar şanslı olmayacaktı. Gökhan gönül'ün sağ kanattan çıkardığı pasta, Cristian ceza sahası önünde topukla Sow'a nefis bir pas çıkardı. Sow da topu kontrol etti, rakibini etkisiz hale getirdi ve topu köşeden ağlara gönderdi: 2-0

Fenerbahçe'nin 2. golünde de asistin topukla yapılması ilginç bir detaydı...

40. dakikada gelen golün ardından kalan dakikalarda başka gol olmadı ve devreye Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle girildi.

Maçın ikinci yarısıı da ilk yarıdaki genel manzara ile başladı. Topu ayağında tutan ve rakibe fazla şans tanımayan Fenerbahçe, skor üstünğünün avantajını kullanıyordu. Dakikalar ilerledikçe AEL Limassol daha etkili bir futbol oynamaya başlasa da temsilcimiz, sınırlı bir kadroya sahip rakibini geride iyi durdurup hızlı akınlarla gol aradı.

64'te Christian, 68'de Stoch fırsat yakalarken, bu boşluklar 70. dakikada Rum temsilcisine pahalıya patladı. Sow'un savunmanın arkasına atılan topa yaptığı ısrarlı takip sonunda son adam konumundaki Ouon'un faulü üzerine İzlandalı hakem Kristinn Jakobsson kırmızı kartını çıkardı. Ruandalı oyuncu Edwin Ouon'un atılmasıyla zaten 2-0 yenik durumda olan Limassol bir de 10 kişi kalmış oldu.

Rahatlayan Fenerbahçe sonraki dakikalarda üstüste pozisyonlar bulmaya başladı. 79. dakikada sarı lacivertliler arka arkaya pozisyonlardan faydalanamadı. Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortasında Selçuk iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yapıyor ancak top yan direkten döndü. Sow, kalenin hemen önünde direkten dönen topu tamamlamak istedi fakat şutunda top bir kez daha yan direğe çarpıp geri geldi. 1 dakika sonrasında bu kez Meireles'in ceza sahası içinden çektiği şut köşeye giderken, kale önündeki Sow'a çarpıp geri geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe mücadeleyi 2-0 kazandı ve 10 puanla Avrupa Ligi C Grubu'ndaki liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı