Spor Fenerbahçe zora gelemiyor

Fenerbahçe zora gelemiyor

Paylaş
Fenerbahçe zora gelemiyor

Fenerbahçe, teknik direktörü Aykut Kocaman yönetiminde zorluk derecesi yüksek önemli maçlarda beklenen performansın uzağında kaldı

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak ezeli rakibine 11 yıl aradan sonra Kadıköy’de puan kaptıran Fenerbahçe, zorluk derecesi yüksek bir maçta daha taraftarını sevindiremedi.

Ligin 2. haftasında Trabzonspor deplasmanından 3-2’lik yenilgiyle dönen, 5. haftada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda seyircisinin önünde Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, camianın galibiyet beklediği Galatasaray derbisinde de 0-0’lık eşitliği bozamadı.

Ligde 9 haftalık periyodu 5 galibiyet, 2’şer mağlubiyet ve beraberlikle tamamlayarak 17 puan toplayan Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptığı maçlardan sadece 2 puan çıkartabildi.

Sarı-lacivertliler, şu anda kendisiyle aynı puana sahip, bu akşam 9. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile karşılaşacak Kayserispor karşısında da 4. hafta mücadelesinde deplasmanda 2-0 yenilmişti.

AVRUPA’DA DA BEKLENENİ VEREMEDİ

Sarı-lacivertli ekip, sezon başında iki Avrupa kupası mücadelesinden, özellikle Kadıköy’deki önemli iki maçtan istediği sonuçları alamayarak elendi.

Şampiyonlar Ligi elemesinde İsviçre’nin Young Boys takımı karşısında ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kalarak tur için avantajlı bir skor elde eden Fenerbahçe, Kadıköy’deki rövanşta saha ve seyirci avantajını kullanamayıp rakibine 1-0 yenilmekten kurtulamadı ve "Devler Ligi"nden elendi.

Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesine katılan sarı-lacivertliler, deplasmanda 1-0 yenildiği Yunanistan temsilcisi PAOK karşısında Kadıköy’de 1-1’lik eşitlikle, Avrupa kupaları sayfasını erken kapattı.

PUAN KAYBEDİLEN LİG MAÇLARI

Haberin Devamı
2. hafta Trabzonspor-Fenerbahçe: 3 - 2
4. hafta Kayserispor-Fenerbahçe: 2 - 0
5. hafta Fenerbahçe-Beşiktaş: 1 - 1
9. hafta Fenerbahçe-Galatasaray: 0 - 0

3 PUAN ALINAN MAÇLAR

1. hafta Fenerbahçe-MP Antalyaspor: 4 - 0
3. hafta Fenerbahçe-Manisaspor: 4 - 2
6. hafta Kasımpaşa-Fenerbahçe: 2 - 6
7. hafta Fenerbahçe-Gençlerbirliği: 3 - 0
8. hafta Konyaspor-Fenerbahçe: 1 - 4

AVRUPA KUPASI MAÇLARI

Young Boys-Fenerbahçe: 2 - 2
Fenerbahçe-Young Boys: 0 - 1
PAOK-Fenerbahçe: 1 - 0
Fenerbahçe-PAOK: 1 - 1