Spor Fenerbahçe'de çifte sevinç

Fenerbahçe'de çifte sevinç

Paylaş
Fenerbahçe'de çifte sevinç

Avrupa defterini kapattıktan sonra karabulutları üzerinden atmaya çalışan Fenerbahçe, Manisaspor maçını kazanırken 2 genç ismi de kazanmış oldu

PAOK maçındaki hayal kırıklığının ardından şiddetle galibiyet serisine ihtiyaç duyan Sarı-Lacivertli takım maç öncesinde sakatlıklar nedeniyle endişeliydi.

Gökhan Gönül ve Volkan Demirel’in sakatlığının yan sıra 120 dakikalık PAOK maçının yıkım ve yorgunluğunun olumsuz yansımasına izin vermeyen etkenler Aykut Kocaman’ın müdahaleleri oldu.

Özellikle sağ kanatta orjinal bir sağ bek olan Okan’ı sahaya sürmesi haklılığını gösterdi. Düne kadar stoperlere yer veren, özellikle Bekir’in bu bölgede aksadığını gören Aykut Kocaman, 18 yaşındaki Okan’ı sahaya sürerek Türk futboluna yeni bir yetenek kazandırmanın ilk büyük adımını atmış oldu.

Kocaman’ın ikinci büyük tespiti ise sezon başından beri aksayan ve kondisyon açığı bulunan Andre Santos’tan bu maçlık vazgeçip Caner’i sol kanatta görevlendirmesi oldu.

Santos’un maçlardan yorgun düşmesini de göz önünde bulunduran Kocaman’ın sahaya sürdüğü Caner sergilediği oyun ve yaptığı asist ile kalitesini gösterdi.

Aykut Kocaman, ilk 11’de başlattığı Stoch ve Topuz’u da vakitlice oyundan alarak, yerlerine iki diri adam Özer ve Dia’yı sahaya sürmesi de direnç artırıcı müdahalelerdi.

ACI İÇİNDE OYNADI

Karın kaslarına yapışan kaslardaki 3-4 cm’lik yırtılma ve bunun bel ve sırtta yarattığı şiddetli ağrı nedeniyle sahaya iğne ile çıkan Mert Günok ise gecenin kahramanlarından biriydi.

Mert büyük fedekarlık yaparak acılar içinde çıktığı sahada 3 önemli kurtarış yaparken, özellikle maç 1-1 durumdayken yaptığı 2 kritik kurtarış ile maçı tuttu.

Uğur DEMİRKIRDI/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı