Spor Fenerbahçe'de devrim

Fenerbahçe'de devrim

Paylaş
Fenerbahçe'de devrim

7 resmi maçtır kazanamayan Fener'de kontrollü oyun sistemi rafa kalkıyor. Teknik direktör Daum, Antalya maçıyla çift forvete dönecek ve sürekli gol arayan bir anlayış benimseyecek

Şampiyonluk yarışında lider Galatasaray’ın 5 puan gerisine düşen Fenerbahçe’de yarın Kadıköy’de oynanacak Antalyaspor maçıyla devrim başlayacak. Son 7 resmi maçını kazanamayan Sarı-Lacivertli ekip eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Sportif Direktör Aykut Kocaman da öz eleştiri yapıp “Artık rakiplerimizi korkutmuyoruz. Her takım ‘Fenerbahçe’ye rahat gol atarız, maçı kazanırız’ düşüncesiyle sahaya çıkıyor. Buna son vermemiz lazım” demişti.

Haberin Devamı

Bu eleştirilerin ardından teknik direktör Christoph Daum da takımın oyun sistemini değiştirmeye karar verdi. Yarın Kadıköy’de oynanacak Antalyaspor maçına Fenerbahçe çift forvetle çıkacak. Forvetlerden birinin Güiza olması kesin. İkinci isim büyük ihtimalle devre arasında Trabzonspor’dan alınan Gökhan Ünal olacak. Ancak Daum son anda kararını değiştirirse Güiza ile birlikte Semih’i forvette oynatabilir. Alman teknik direktör bu sistemle taraftarın da büyük desteğiyle rakibe baskı kurmayı hedefliyor.

Rakiplerle arasındaki puan farkını kapatmak için kazanmak zorunda olan Kanarya artık gol için sürekli saldıracak. Daum’un bu anlayışı takıma aşılayabilmek için büyük bir çaba sarf ettiği ve futbolcularıyla bire bir görüşmeler yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yusuf DURSUN