Spor Fenerbahçe'de golcüler suskun

Fenerbahçe'de golcüler suskun

Paylaş
Fenerbahçe'de golcüler suskun

Sezonun ikinci yarısında sıkıntılı bir dönem geçiren Fenerbahçe'de forvetlerin formsuzluğu da dikkat çekiyor

Sarı-lacivertli ekibin 2007-2008 sezonunda "Gol Kralı" unvanı alan iki futbolcusu Güiza ve Semih, iki sezondur suskunluğa büründü. Fenerbahçe’nin geçen sezon İspanya Mallorca takımından, 2007-2008 sezonu İspanya gol kralı olarak transfer ettiği Güiza, sarı-lacivertli formayı giydiği ikinci sezonunda, La Liga’da kral olduğu sezonda attığı 27 gole ulaşamadı.

Sarı-lacivertli formayla 49 lig maçına çıkan İspanyol futbolcu 19 kez fileleri havalandırarak, maç başına 0,38 gol ortalaması tutturdu.

SEMİH 13 GOLDE KALDI

Teknik direktör Christoph Daum’un ikinci planda düşündüğü Semih de son iki sezonda eline geçirdiği fırsatlarda çok verimli olamadı.

2007-2008 futbol sezonunda Turkcell Süper Lig’in "Gol Kralı" olan sarı-lacivertli oyuncu, Güiza gibi, o sezon attığı toplam 17 gole, son iki sezondaki toplamda ulaşamadı.

Fenerbahçe defansı çöktü
Daum'un en kötü performansı

Güiza’nın Fenerbahçe’ye transfer edildiği geçen sezondan bu yana toplam 41 lig maçında sahaya çıkan Semih 13 kez golle buluşarak, maç başına 0,31 ortalama yakaladı.

Semih, Güiza’ya göre daha az sayıda maçta forma giymenin yanı sıra ilk 11 şansını da çok elde edemedi. Güiza, 49 lig maçının 43’ünde 11’de yer alırken, Semih bu şansı 41 maçta, 23 kez bulabildi.

Haberin Devamı