Spor Fenerbahçe'de Güiza şoku

Fenerbahçe'de Güiza şoku

Paylaş
Fenerbahçe'de Güiza şoku

Bugün topbaşı yapan sarı-lacivertli takımda Güiza şoku yaşanıyor

Fenerbahçe Futbol Takımı, 2010-2011 sezonunun ilk çalışmasına Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı. Alman teknik adam Christoph Daum'un ardından teknik direktörlüğe getirilen Aykut Kocaman, takımın başındaki ilk antrenmanına çıktı. Bu arada İspanyol futbolcu Daniel Güiza, sezon açılış tarihi ve saatinin belirlenmiş olmasına rağmen, bu akşamki antrenmana katılmadı.

Haberin Devamı

Güiza'nın bu davranışından ötürü yönetim tarafından cezalandırılacağı öğrenildi. Ayrıca ülke milli takımlarında bulunan Lugano ile yeni transfer Miroslav Stoch da çalışmada yer almadı. Öte yandan Fenerbahçe'nin yeni transferi İlhan Eker ve sezonun ilk yarısında kadro dışı bırakıldıktan sonra Fransa'nın Toulouse takımında kiralık olarak forma giyen Kazım Kazım da yeni sezon hazırlıklarına katıldı.

Antrenman öncesi futbolcularla bir toplantı yapan teknik direktör Aykut Kocaman, "Geçen sezon kötü bir final yaptık ama hayat devam ediyor. Mücadele ettiğimiz her kulvarda son derece iyi götürdük ancak sonunu getiremedik. Yeni bir sezona başlıyoruz, herkese sakatlıktan uzak başarılı iyi bir sezon diliyorum. Daha sert ve temaslı antrenmanlar yapacağız. Takım disiplini, meslek ve iş disiplinini ön planda tutacağız. Size bilgim ve gücüm yettiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Aynı desteği sizlerden de bekliyorum. Herkesten beklediğim futbol mesleğine ve arkadaşlığa saygı göstermesi. Bu düşüncedeki herkese sonuna kadar kapım açık" dedi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler, yaklaşık iki saat süren ilk çalışmada koşunun ardından topla çalışmalar yaptı. Antrenman pas çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maçla tamamlandı. Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz koşu yapıp tesislere girerken Andre Santos ile Özer de tesislerde çalıştı.

Bu arada Cristoph Daum döneminde özellikle sezonun son bölümünde forma şansı bulamadığı için takımdan ayrılacağı yönünde haberlerle gündeme gelen, yönetimin sözleşmesini tek taraflı uzatması bir ara sorun olan Semih de takımla çalışmalara başladı.

Sarı-lacivertli ekipte geçen sezondan itibaren A takımla çalışmalara başlayan Okan ve Gökay'dan sonra genç oyuncular Hasan ve Berk de A takıma katıldı. Öte yandan Yönetim kurulu üyelerinden Cihan Kamer de takımın ilk çalışmasında Can Bartu Tesisleri'ne geldi.