Spor Fenerbahçe'den Enes Kanter açıklaması...

Fenerbahçe'den Enes Kanter açıklaması...

Paylaş
Fenerbahçe'den Enes Kanter açıklaması...

Fenerbahçe'den Enes Kanter açıklaması...

Fenerbahçe Kulübü, ABD Kolej Basketbol Ligi (NCAA) tarafından eski oyuncuları Enes Kanter ile ilgili resmi olarak kulüpten istenilen bilgilerin gönderildiği, NCAA’in de Enes’in elde etmiş olduğu kazancın, amatör sporcu kategorisinin üzerinde olduğu için, kolej liginde oynayamayacağına karar verdiğini açıkladı.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Fenerbahçe Ülker’in genç oyuncularından Enes Kanter’in, bir süre önce kariyeri ve eğitimine ABD’de devam etmek istediği için, kulüp tarafından kendisine sunulan imkan ve hizmetleri göz ardı ederek bir takım girişimlerde bulunduğu belirtilerek, "Enes’in, NCAA takımlarında oynayabilmesi adına NCAA tarafından bazı şartlar aranmaktadır. NCAA, Enes’in bu şartlara uyup uymadığına dair bilgi almak adına kulübümüze başvuruda bulunup, kulübümüz tarafından kendisine yapılan ödemelere ilişkin belgeleri talep etmiştir. Kulübümüz de Enes’e yapılan ödemelere ilişkin tüm resmi belgeleri, söz konusu kuruma iletmiştir. NCAA, Enes’in elde etmiş olduğu kazancın, amatör sporcu kategorisinin üzerinde olduğu için, Amerikan Kolej Ligi’nde oynayamayacağına karar vermiştir"denildi.

Açıklamada, kamuoyunda daha önce Enes’in NCAA’de oynamasının Fenerbahçe Kulübü tarafından engellendiği şeklinde yorumlar yer aldığı vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi: "Kamuoyunda, konuyla ilgili, önceki dönemlerde kulübümüzün Enes’in Amerika’ya gitmesini engellediği yönünde çirkin ve yakışıksız yorumlar yer almıştır. Ancak Fenerbahçe Kulübü, NCAA tarafından resmi olarak talep edilen belgeleri kendilerine göndermiştir. Kulübümüzün, bu belgeleri saklaması ya da NCAA ile paylaşmaması beklenemez. Bu nedenle, bundan sonra da sporcumuzun durumuna ilişkin yapılacak yorumlara dikkat edilmesi gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz."

Haberin Devamı