Spor Fenerbahçe'den gelen paraları hortumladı

Fenerbahçe'den gelen paraları hortumladı

Paylaş
Fenerbahçe'den gelen paraları hortumladı

Fenerbahçe'nin 2000'de transfer ettiği Lazetic ve 10 futbolcunun transfer paralarını hortumlayan Svetlana Raznatoviç'e 1 yıl ev hapsi ve 2.2 milyon dolar tazminata mahkum edildi

Balkanlar’ın en ünlü pop şarkıcısı Ceca lakaplı Sırp şarkıcı Svetlana Raznatoviç zimmetine para geçirmek suçundan yargılandığı davada ülkesinin en büyük tazminat cezasını ödemeye mahkum edildi. 38

yaşındaki sanatçı, 2000 yılında öldürülen Arkan lakaplı Sırp kasabı Zeljko Raznatoviç ile evliydi. Obiliç klübünün başkanı olan Sırp kasabı bir otele düzenlenen operasyonda öldürülünce, Ceca kulübün başına geçti.

2000-2003 yılları arasında kulübün yöneticiliğini yapan Sırp diva, Fenerbahçe’nin 2000 yılında transfer ettiği orta saha oyuncusu Nikola Lazetic için ödediği 6 milyon markı ve diğer 10 oyuncunun transferinden elde edilen paraları zimmetine geçirdi.

Svetlana’nın kulübü hortumladığı yıllar önce ortaya çıktı, ancak ünü sınırları aştığı için savcılar şarkıcıya dava açmakta isteksiz kaldı. Geçen yılın kasım ayında seksi şarkıcı için 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

5.8 MİLYON DOLARI ZİMMETİNE GEÇİRMİŞ

5.8 milyon doları zimmetine geçirmekle suçlanan Ceca, önceki gün görülen davada uzlaşma yoluna gitti ve zimmetine para geçirdiğini kabul etti. Sırp adaleti de şarkıcıya 1 yıl ev hapsi ve 2.2 milyon dolar da tazminat cezası verdi.

Bu rakam Sırbistan’da şimdiye kadar bir kişiye verilmiş en büyük para cezası. Ceca hakkındaki mahkeme kararını Belgrad yüksek mahkemesinin de onaylaması gerekiyor.

Svetlana Raznatoviç, 2003 yılında Sırp başbakan Zoran Cinciç’e düzenlenen suikastla bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanmış, evinde yapılan aramalarda çok sayıda silah bulunmuştu.

Haberin Devamı