Spor Fenerbahçe'den sert açıklama

Fenerbahçe'den sert açıklama

Paylaş
Fenerbahçe'den sert açıklama

Fenerbahçe, 25. haftada Galatasaray-Ankaragücü maçında Ali Sami Yen Stadı'nda yaşanan olaylar nedeniyle sarı-kırmızılı kulübe verilen ceza ile ilgili çok sert bir açıklama yayınladı

İşte fenerbahçe.org'dan yapılan açıklama:

"Türkiye'de, futbolun ve futbol sahalarının daha güvenli ve seyir zevki yüksek yerler olabilmesi adına görev yapan ve genel hatlarıyla futbolu düzene sokan kurullar mevcuttur. Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altındaki bu kurumlardan biri de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yani PFDK' dır.

Maçlarda yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmeler ve bu olaylara ilişkin verilecek cezalar bu kurul tarafından belirlenir. Kesinlikle tarafsız olması ve kulüp- kişi-kurum ayırt etmeksizin; önündeki yasalara uygun şekilde hareket etmesi gereken bu kurul eğer "münferit" kararlar verir ve verdiği bu kararlar da tutarlı ve adaletli olmaktan uzaklaşırsa; "O zaman futbol dünyasının adalet terazisi" bozulur ve bu bozukluk, onarılamaz ve geri dönülemez derecede ciddi sonuçlar yaratır

Bu adaletsizliği yaratanlar, onlara bu imkanları sağlayanlar ve buna apaçık çanak tutanlar, 'Türk futbolunda, telafisi mümkün olmayan, tarifsiz bir tahribata' neden olmaktadırlar. Bu kurumun görevleri, olaylar karşısında vermesi gereken kararlar yasalarla belirlenmiştir, sabittir ve yasalarca sabitlenen bu kurallar çerçevesinde yönetilmesi gereken bu kurum ve kurullar yasa dışına çıkamazlar.

TFF yönetiminin; futbolun adil olacağı, adaletli yönetileceği ve her olayda olması gerektiği gibi bu olayda da adil bir karar çıkacağı yönündeki sözlerinin ve teminatının birer birer sonuçsuz kaldığını görmek son derece üzüntü vericidir.

"KARAR OLAYIN ÜZERİNİ ÖRTMEYE YÖNELİKTİR"

Buradan hareketle, PFDK'nın Turkcell Süper Ligin 25. Haftasında Galatarasay- Ankaragücü maçı sırasında tribünde yaşanan olaylara ilişkin olarak verdiği kararı anlamak -kesinlikle- mümkün değildir.

Polis kamerası tarafından çekilen görüntülerde tüm kamuoyunun izlediği; Ali Sami Yen Stadyumu'nda bir taraftarın, herkesin gözü önünde önce dövülmesi sonra da tribünden aşağıya atılması olayının 'Adeta üzerini örtmeye yönelik' bu son karar, hangi TFF talimatına, yasalar tarafından belirlenmiş- sabitlenmiş hangi kurala yada emsal karara uygundur?

Sahaya pet şişe ya da madeni para atıldığı gerekçesi ile kulüplere saha kapatma cezası veren PFDK nasıl olur da sahaya bir insanın atılmasını "münferit" olarak nitelendirerek para cezası ile geçiştirilebilir?

Takımımızın İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Everton ile oynadığı özel karşılaşmada, üstelik stadyum dışından atılan bir kurşunla bir taraftarın yaralanması sonucu kulübümüze kapatma cezası veren PFDK bu kez stadyumun içinde herkesin gözü önünde yaşanan bir olayın ardından hangi gerekçe ile para cezası vermeyi uygun görmüştür?

"DEĞİŞEN TEK ŞEY BOSTAN'IN FENERBAHÇE DÜŞMALIĞININ DOZUDUR"

Alınan bu son kararın altına, PFDK başkanı sıfatıyla imza atan Sayın Reşat Bostan, Everton maçı sonrası PFDK üyesi olarak; kulübümüzün sahasının kapatılması yönünde karar vermiştir.

Sayın Bostan, o günden bugüne kurallarda bir değişiklik olmadığına göre; alınan bu kararı tüm Türk sporuna ve komuoyuna,nasıl aldıklarını izah etmek zorundadır! Görünen o ki o günden bugüne değişen tek şey Sayın Bostan'ın Fenerbahçe düşmanlığının dozudur.

Sayın Bostan'ın başkanı olduğu PFDK'nın bağlı olduğu kurum olan TFF yönetimi bu kararı nasıl izah edecektir? Nasıl içine sindirmiştir? Bu haftadan itibaren stadyumlarda yaşanacak benzeri çirkin olayların ardından PFDK bundan böyle hangi kriteri göz önüne alarak ceza verecektir?

"MÜNFERİT OLAN DURUM PFDK'NIN KARARIDIR"

PFDK'nın "münferit" bir olay diyerek üzerini örtmeye çalıştığı bu olayda "münferit" olan bir durum varsa o da PFDK'nın aldığı karardır. Türkiye'de futbolun yönetimi konusunda yapılan hatalar, çok vahim noktalara ulaşmaktadır ve PFDK'nın aldığı son karar buna en net örnektir.

PFDK'nın aldığı 'çifte standart içeren kararlar', bu kurumun ve TFF'nin kamuoyu gözündeki güvenilirliliğini sarsmaktadır. Alınan bu karar, tam anlamıyla bir 'Çifte standarttır'.

Üzülerek görüyoruz ki futbolu yönetenler, ilgili yasalar ve mevzuatları düşünerek değil; kararları sonrasında basından alacakları eleştirileri düşünerek kararlara imza atmaktadırlar. Fenerbahçe Spor Kulübü, her zaman olduğu gibi; futbola zarar veren her türlü kişi kurum ve karara karşıdır ve bu duruşunu koruyacaktır".

3

Haberin Devamı