Spor Fenerbahçe'den, Trabzon yöneticilerine suç duyurusu

Fenerbahçe'den, Trabzon yöneticilerine suç duyurusu

Paylaş
Fenerbahçe'den, Trabzon yöneticilerine suç duyurusu

Fenerbahçe Spor Kulübü, Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu tüm kulüp yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu

Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrasında çıkan olaylara ilişkin Trabzonspor Kulübü’nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama nedeniyle, kulüp başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun da aralarında bulunduğu tüm kulüp yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda 6 Ekim tarihinde oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrasında çıkan olaylara ilişkin kulübün resmi internet sitesinde yayınladığı ‘Türk Spor Kamuoyunun Dikkatine’ başlıklı açıklama nedeniyle, Fenerbahçe Spor Kulübü savcılığa avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Fenerbahçe Spor Kulübü adına Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan 2 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, 7 Ekim tarihli Trabzonspor Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya yer verildi. ‘Trabzonspor Kulübü’ imzalı yapılan açıklamanın 6222 sayılı ‘Sporda Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un ‘Şiddete neden olabilecek açıklamalar’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtilen dilekçede ‘hakaret’ suçunun da oluştuğu kaydedildi. Hakaret suçunun basın yayın yoluyla işlendiğini ifade eden Fenerbahçe Spor Kulübü, açıklamayı yapan Hacıosmanoğlu’nun da aralarında bulunduğu Trabzonsporlu yöneticiler hakkında, dava açılmasını talep etti. Suç duyurusunun bayramdan önce yapıldığı öğrenildi.

Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrasında iki takım arasında başlayan gerginlik bugün açıklamalarla devam ediyor. Sarı lacivertlilerin sabah saatlerindeki sert açıklamasına Trabzonspor'dan da aynı sertlikte bir cevap geldi.

O AÇIKLAMADA NE DENİYORDU?

Kulübün internet sitesinden yapılan yazılı açıklama şöyleydi: "Türk sporunu kirleten, kutuplaştıran bu baskıcı zihniyet düne kadar spor kamuoyunu kendi çıkarları doğrultusunda istedikleri gibi yönlendirdiklerini zannediyorlardı.

"TÜRK SPORUNA KARA BİR LEKE BIRAKAN BU ŞAHIS..."

Hatta bu uğurda kendi camialarını bile bölen bu ahlak ve adalet yoksullarının spor camiasında yaşattıkları rezilliklerin üzeri artık örtülemez hale gelmiştir. Sergilenen komplo ve düzenlerle üzerlerindeki karayı unutturmaya çalışan, Türk sporunun hiçbir dalında görev almaya layık olmayan bu kişilerin sergiledikleri tutum ve davranışların kamuoyu nezdinde inandırıcılığı dahi kalmamıştır. Her açıklamalarında bize sıfatlar yakıştırmaya çalışmaları, kendi başkanlarına sıfat bulamadıklarından kaynaklanmaktadır. Türk futbolunu kirleten, her defasında Ulu Önder'in ismini kullanarak Atatürk'ün takımıyız demekteyken Atamızın kurucusu ve Başkomutanı olduğu ordusunda sahte çürük raporuyla vatani görevinden kaçan bu şahsa söylenecek çok sıfat var. Ancak yaptıklarıyla Türk sporunda kara bir leke bırakan bu şahsa gereken sıfatı kamuoyunun ve özellikle kendi camiasının zaman içerisinde vereceğini biliyoruz. Üzüntümüz halen bazı medya ve yayın organlarında bu şahsa itibar gösteriliyor olmasıdır ki, itibar gösterenlerin de zamanla bu tavırlarından dolayı utanacağını biliyoruz.

"EMNİYET YETKİLİLERİNDEN BİR UYARI GELMEDİ"

Ülkemizin güzide takımlarından Trabzonspor'un Başkanının stada gireceği ve çıkacağı yer bellidir. Protokol tribününde oturan Başkanımızın bu tribüne girdiği kapı protokol kapısıdır. Aynı şekilde Başkanımız çıkışını da doğal olarak bu kapıdan yapmıştır. Kaldı ki Başkanımıza herhangi bir stad sorumlusu veya güvenlikten sorumlu emniyet yetkilisi tarafından dışarıda olayların olabileceğinden bahisle, statta beklemesi, çıkışını geç yapması veya hangi kapıdan çıkış yapacağına dair bir uyarı yapılmamıştır. Bir takım kişilerin kendisini kurtarmak adına Başkanımıza ait olmayan söylemlerle başına buyruk davrandığı şeklindeki uygunsuz beyanlar sadece zevahiri kurtarmak adına yapılan açıklamalardır. Üstelik Başkanımızın protokol tribününden aracına bininceye kadar geçen süreçte yanında bulunan yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları da başından sonuna kadar olayın şahitleridirler.

"GERÇEK F.BAHÇE TARAFTARI TAHRİKLERE RAĞMEN METANETİNİ BOZMADI"

Başkanımız her zaman futbolun amacının eğlence olduğunu, farklı amaçlarla kullanılmaması gerektiğini ifade etmiştir. Taraftarlar arasında deplasman yasağının kalkması için Beşiktaş - Trabzonspor maçını çocuklarıyla beraber Beşiktaş taraftarının arasında izlemiştir. Burada vermeye çalıştığı mesaj toplumda sporun birleştirici ve kardeşlik demek olduğu hususudur. Burada Beşiktaş taraftarlarının sevgi ve saygısıyla karşılaşmıştır. Nitekim Fenerbahçe maçında da gerçek Fenerbahçe taraftarı bütün tahriklere rağmen metanetini bozmamış, Başkanımızla beraber maçı seyretmiş, tribünü terk ederken de yine aynı saygıyla merdivenlerden Başkanımızla beraber inmişlerdir. Bu sürece kadar hiçbir sorunla karşılaşmamıştır. Bu süreçte Başkanımıza sivil polis memurları da merdivenlerden inişi sırasında eşlik etmişlerdir. Ancak Başkanımıza bu memurlarca ve başka emniyet görevlileri tarafından herhangi alınan bir tedbir konusunda veya çıkacağı otopark çıkışının gösterilmesi hususunda bir bilgi verilmemiştir. Trabzonspor'un başkanı da diğer bütün Başkanların girdiği ve çıktığı protokol kapısından çıkmıştır. Hiçbir dahlimiz olmamasına rağmen yaşanan bütün bu olayların tarafı olmak bizleri üzmüştür.

Hangi takım seyircisi olursa olsun gerçek futbol seyircilerinin konu hakkındaki hassasiyetine teşekkür eder, temiz futbol adına ahlak ve adalet duygumuzdan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğimizi kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Kamuoyuna Saygılarımızla"

Haberin Devamı