Spor Fenerbahçe'den Türkleştirme harekatı

Fenerbahçe'den Türkleştirme harekatı

Paylaş
Fenerbahçe'den Türkleştirme harekatı

Aroma Erkekler Birinci Ligi şampiyonu Fenerbahçe, Hırvat Tomislav Coskoviç'i Türk vatandaşlığına geçirmek için girişimlere başladı

Sarı-lacivertli forma altında 3 sezondur görev yapan Hırvat smaçörü Türkiye liginde yerli statüsünde oynatmak isteyen Fenerbahçe Kulübü, öncelikle bu oyuncunun milli takımda "şans bulup bulamayacağı" konusunda Voleybol Federasyonu’ndan görüş istedi.

Voleybol Federasyonu’nun, Coskovic’e milli takımda da forma verilebileceği yönünde görüş bildirmesi üzerine harekete geçen Fenerbahçe Kulübü, oyuncunun Türkiye vatandaşlığına geçmesi için İstanbul Valiliği’ne resmi başvuruda bulundu.

Coskovic’in Türkiye vatandaşlığına geçtikten sonra, yerli statüsünde sarı-lacivertli formayı giyebilmesi için en az bir kez Türk Milli Takımı’nda görev yapması gerekiyor.

30 yaşında ve 1,99 metre boyunda olan tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe’den önce İtalya, Fransa, Rusya ve Yunanistan’da çeşitli takımlarda oynadı.

TVF yarışma talimatına göre; Türk vatandaşlığına geçen bir oyuncunun ligde Türk statüsünde oynayabilmesi için Milli Takım’da görev alması gerekiyor.

Ayrıca milli takım kadrosunda, sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen sadece bir oyuncu bulunabiliyor.

GARDNER KATAR’A GİDİYOR

Bu arada Fenerbahçe’nin şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Gabe Gardner, yeni sezonda sarı-lacivertli formayı giymeyecek. ABD’li voleybolcunun yeni sezonda Katar’ın El-Arabi takımında mücadele edeceği bildirildi.

Haberin Devamı