Türkiye (Son Dakika) Fenerbahçeli taraftarı öldüren kişinin kimliği...

Fenerbahçeli taraftarı öldüren kişinin kimliği...

Paylaş
Fenerbahçeli taraftarı öldüren kişinin kimliği...

Fenerbahçe'nin taraftar gruplarının UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği kararı protesto etmek için dün Bağdat Caddesi'nde yaptığı yürüyüşün ardından çıkan kavgada bir kişiyi öldüren bir kişiyi de yaralayan şüphelinin kimliği belirlendi

Daha önce 4 kez uyuşturucu bulundurmak bir kez de yaralama suçundan polis tarafından gözaltına alınan Batuhan Ö.’yü yakalamak için operasyonlar sürüyor.

Görgü tanıkları olayın geçtiğimiz Mayıs ayında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrasına dayandığını belirttiler. Bu maçın ardından tahrip edilen bir durakta bekleyen Fenerbahçe taraftarı bir kızın yaralandığı, iki taraftar grubu arasında bu yüzden kavga çıktığı belirlendi.

Bu iki taraftar grubunun dünkü yürüyüşün ardından bir kez daha karşı karşıya geldiği ve cinayetle sonuçlanan kavganın çıktığı öne sürüldü.

Kadıköy Bağdat Caddesi Fenerli Reis sokak'ta dün saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda Fenerbahçe taraftar gruplarının düzenlendiği protesto gösterilerinin bitiminin ardından iki grup arasında tartışma yaşandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre kortejden ayrılarak olayın meydana geldiği sokak üzerinde toplanan yaklaşık 10’ar kişilik iki grup, kavga etmeye başladı. Kavga sırasında Kadir Ökçesiz ile arkadaşı Cenk Eroğlu bıçakla yaralandı. 28 yaşındaki Kadir Ökçesiz kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Durumunun ağır olduğu belirtilen Cenk Eroğlu hastanede tedavi altına alındı.

ŞÜPHELİ SABIKALI TARAFTAR

Olayın ardından başlatılan soruşturma polis kısa sürede saldırganının ismi kısa sürede belirlendi. Saldırganın 26 yaşındaki Batuhan Ö. olduğu tespit edildi. Batuhan Ö.’nün daha önceden 4 kez uyuşturucu bulundurmak bir kez de yaralama suçundan polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı.

OLAY MAYIS AYINDAKİ HUSUMETE DAYANIYOR

Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri 12 Mayıs 2013 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrasında yaşanan olaylar sırasında Fenerbahçeli taraftarlar arasında kavga yaşandığını tespit etti. Bu olaylar sırasında Fenerbahçeli bazı taraftarlar Yoğurtçu Parkı yakınında bulunan bir otobüs durağını tahrip etti. Bu sırada olayı çıkaran Fenerbahçe taraftarı, bir kızın yaralanmasına neden olduğu için başka bir grupla tartıştığı belirlendi. Bu nedenle o tarihte Fenerbahçe taraftarı iki grup arasında kavga çıktığı öğrenildi. Aralarında husumet oluşan bu grupların yürüyüşün ardından konuşmak için birbirlerine sokak arasına çağırdığı ardından cinayet ve yaralamayla biten kavganın yaşandığı öğrenildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü olayın zanlısı olduğu iddia edilen B.Ö.’nün yakalanması için çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

ACILI BABA BASIN MENSUPLARINA KONUŞTU

Bu arada, Kadir Ökçesiz'in babası İbrahim Ökçesiz basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Oğlunun 10 gün önce askerden geldiğini söyleyen baba Ökçesiz, “Dün yemeğini yedikten sonra yürüyüşe katılmak için evden çıktı. Biz ailece Fenerbahçeliyiz. Benim canımı aldılar, oğlumu aldılar. Bu çocuk 2 tane üniversite bitirdi. Ben çocuğumun yolunu bekledim. Askerlik bitsin iş yapacağız diye. Vergi borcunu taksitlendirdim" dedi. Öldüğü anda durduğunu iddia ettiği ve koluna taktığı oğlunun kanlı saatini basın mensuplarına gösteren baba Ökçesiz, “Oğlumun aldığı küçücük bir yara, ancak hastanede geniş bir kesik açmışlar. Oğluma müdahale edenlerin araştırılmasını istiyorum. Suçluları devletin bulacağından hiç şüphem yok" şeklinde konuştu.

Mehmet AKTARAN-Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA



Haberin Devamı