Spor Fenerbahçe'nin Avrupa serüveni

Fenerbahçe'nin Avrupa serüveni

Paylaş
Fenerbahçe'nin Avrupa serüveni

UEFA Avrupa Ligi, 2. turunda Fransız Lille takımıyla karşılaşacak olan Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 164. maçına çıkacak

Sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 163 maçın 57’sini kazanırken, 27 beraberlik, 79 yenilgi aldı. Rakip filelere 204 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 264 gol gördü.

KADIKÖY'DE 81. MAÇ

UEFA Avrupa Ligi 2. tur mücadelesinde yarın Fransa’nın Lille takımı karşısında rövanş maçına çıkacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında Kadıköy’de 81. maçını oynayacak.

Bugüne dek evinde yaptığı 80 karşılaşmada 40 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, 27 karşılaşmada yenildi, 13 kez de berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, sahasında yaptığı maçlarda toplam 122 gol atarken, kalesinde 95 gol gördü.

DAUM'LU FENERBAHÇE'NİN AVRUPA PERFORMANSI

Fenerbahçe, Lille mücadelesiyle, teknik direktör Christoph Daum yönetiminde, Avrupa kupalarında 26. maçına çıkacak.

Alman teknik adam yönetiminde 3 sezonda çıktığı 25 Avrupa sınavında 11’er galibiyet ve yenilgi, 3 de beraberlik aldı.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak için 3. eleme ve play-off turu oynayan sarı-lacivertliler, bu turlardaki ilk 4 maçta 2’şer galibiyet ve beraberlik aldı. Birinci turdaki (H) Grubu’nda 6 maçta 5 galibiyet 1 yenilgi alıp 15 puanla ilk sırada yer alan Fenerbahçe, başarılı bir performans ortaya koydu.

AVANTAJI SÜRDÜRMEK İSTİYOR

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Fransa’nın Lille takımına 2-1 yenilen, deplasmanda gol attığı için turu geçme adına az da olsa avantaj yakalayan Fenerbahçe, bu tip mücadelelerde avantajları iyi kullanma geleneğini sürdürmek istiyor.

Fransız ekibiyle yarın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda önemli bir rövanşa çıkacak sarı-lacivertli ekip, Avrupa Kupası mücadelelerinde, elemeli turlarda ilk maçta deplasmanda aldığı avantajlı skorları çoğunlukla iyi değerlendirerek turu geçen taraf oldu.

UEFA Kupası, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde toplam 8 kez ilk maçı deplasmanda yapan sarı-lacivertli ekip, avantajlı döndüğü bu eşleşmelerin 5’inde turu geçen taraf olurken, 3 kez elendi.

2

Haberin Devamı