Spor Fenerbahçe'nin avukatından şok açıklama

Fenerbahçe'nin avukatından şok açıklama

Paylaş
Fenerbahçe'nin avukatından şok açıklama

Christian Keidel, sarı-lacivertli kulübün geleceğine dair önemli açıklamalar yaptı

Dr. Dirk Reiner Martens hukuk bürosu avukatı Christian Keidel, Fenerbahçe için ilk engeli aştıklarını belirterek "UEFA kararı CAS'a aktardı. Şimdilik Red Bull Salzburg takımına karşı oynama hakkını elde ettik" dedi.

Haberin Devamı

Daha önce Bursaspor'u UEFA'da başarıyla savunduklarını söyleyen Keidel, "Fenerbahçe bu başarımızdan sonra kendilerini savunmamızı istedi. UEFA'nın kararını hayretle karşıladık.

İtirazımızı onaylamak zorunda değillerdi. Biz pazartesi günü itiraz ettik. Aynı gün 'hayır' dediler. Salı günü bunu onayladılar ve kararı Perşembe açıkladılar. Şimdi karar verici organ olarak CAS kaldı.

Eğer CAS 'hayır' derse Fenerbahçe, Avrupa'da oynayamayacak" dedi. UEFA'ya yüklenen Keidel, "Bu konuda iyi bir performans sergilemedi. Davayı görmeye çok geç başladı. 10 Haziran'da ilk dava dilekçesi işleme alındı.

Oysa Kasım 2012 tarihinde buna başlamaları gerekiyordu" diye konuştu. Avukat, CAS'tan olumsuz bir karar çıkması halinde UEFA'nın bunun yan sorunlarıyla da uğraşmak zorunda kalacağını belirtip şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Örneğin Fenerbahçe'nin elediği takım Şampiyonlar Ligi'ne gitse bile hangi takımın Avrupa Ligi'ne gideceği belli değil. UEFA'nın tüm yapılanmasının sekteye uğraması söz konusu.

Kimin nerede oynayacağı belli olmayacak. CAS'ta şansımız fena değil. Biz CAS'tan olumlu bir karar çıkacağına ve Fenerbahçe'nin yola devam edeceğine inanıyoruz. "Şike bizim konumuz değil"

Türkiye'deki şike ile ilgili konuşamayacağını belirten Keidel, "Bu konu tamamen Türk meslektaşlarımızın bilgisinde. Şike yani Match Fixing olup olmadığı ülkenin Futbol Federasyonunun ortaya çıkarması gereken bir konu. UEFA bu konuda her ülkenin federasyonunu bağımsız bırakıyor.

Sadece uluslararası hukuki konularda disiplin kurallarını işletiyor. Biz davayla ilgili konulara ve doğrudan itham edilen suçlamalara bakıyoruz. Müvekkilimiz olan kulüplerin haklarını korumaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçe davasında genellikle meslektaşı Avukat Abdullah Kaya ile görüştüğünü belirten Keidel, Başkan Aziz Yıldırım'ın görüşmelerin birine katıldığını belirtti ve şunları söyledi:

"Sayın Yıldırım konuları dikkatle dinliyor ve bu konuda haklı olduğuna inanıyor. Biz de son derece centilmen ve iyi bir insan olduğu izlenimi bıraktı."