Spor Fenerbahçe'nin borcu ne kadar?

Fenerbahçe'nin borcu ne kadar?

Paylaş
Fenerbahçe'nin borcu ne kadar?

Fenerbahçe'nin borcu ne kadar?

Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısı Yüksel Günay başkanlığında, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan toplantıda yönetim kurulu raporunu okuyan Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın, elde ettiği Avrupa ikinciliğiyle yurt çapında büyük bir sevinç ve coşku yarattığını, ülkeye dönüşte yoğun bir maç trafiğine girerek sarı-lacivertli kulübe tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazandırdığını söyledi.

BORÇ 179.9 MİLYON LİRA

Denetleme Kurulu, ilk 3 aylık hesapların incelenmesi sonucunda sarı-lacivertli kulübün 2015 yılına kadar ödemesi gereken tahakkuku yapılmış 179 milyon 907 bin 379 lira borcunun bulunduğunu açıkladı.

Acıbadem Sağlık Grubu ile yaptıkları sponsorluk çalışmasının ardından Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı'nın sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da önemli bir noktaya geldiğini belirten Özdemir, "Diğer amatör dallarımızda da bu tip uygulamalar için çalışma ve arayış içindeyiz. Önemli ve ciddi teklifler bulunmaktadır. Bunları değerlendireceğiz. Aynen Acıbadem'de olduğu gibi bizi Avrupa'da ve dünyada bir noktaya getirecek önemli sponsorları sizlerin huzuruna getirmek istiyoruz. Acıbadem şirketi yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a da hepinizin huzurunda teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.

Yarın oynanacak derbi maçla ilgili de konuşan Özdemir, "İnşallah Beşiktaş maçından da galip ayrılarak şampiyonluk yolundaki iddiamızı ve yürüyüşümüzü devam ettireceğiz" diye konuştu.

Nihat Özdemir, Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda da kupayı hedeflediklerini dile getirerek, "29. haftanın sonunda 57'şer puan alan iki büyük rakibimizin 4 puan önünde 61 puana sahip olarak şampiyonluk mücadelesini devem ettirmekteyiz. Yarın akşam stadımızda önemli bir derbi maçımız var. İnşallah bu maçtan da galip ayrılarak şampiyonluk yolundaki iddiamızı ve yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Ana hedefimiz lig şampiyonluk kupasını stadımızda hep birlikte kaldırmak. Ziraat Türkiye Kupası'nda da hedefimiz tabii ki 25 yıl aradan sonra şampiyon olup kupayı müzemize taşımaktır" şeklinde konuştu.

Yurt dışında transfer için futbolcu izleme çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekleyen Özdemir, "Yurt dışı liglerinde futbolcu izleme çalışmalarımız devam etmektedir. Teknik direktörümüz Daum, sportif direktörümüz Aykut Kocaman, teknik heyet ve sporcular tam bir uyum, yönetimimizi memnun eden çalışma disiplini ve saygı içindeler" dedi.

Stadın yanında bulunan Kenan Evren Lisesi'nin arazisine yapılacak proje için fizibilite çalışmalarına başladıklarını anlatan Özdemir, "En kısa zamanda Fenerbahçe'ye en çok kazanç ve en faydalı olan tesisin ne olacağına karar verdikten sonra huzurunuza getireceğiz" dedi. Ataşehir'de Ülker işbirliği ile yapımı süren spor salonu, kültür merkezi ve iş merkezini barındıran tesisin, Türk spor tarihinin kulüp ve kurumlarının tek kalemde yaptığı en büyük yatırım olduğunu vurgulayan Özdemir, "Devletin tek kalemde yaptığı spor yatırımlarıyla mukayese edilebilecek büyüklük ve niteliktedir" diye konuştu. Özdemir, bayan basketbol takımına önemli oyuncular kazandırmak için çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.

Haberin Devamı

ŞİLE YOLU ÜZERİNDE ARAZİ KİRALANDI

Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısının son bölümünde açıklamalarda bulunan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, "Önemli bir maça çıkıyoruz. Taraftarımızın ve sizlerin desteğiyle, sporcularımızın çabasıyla Beşiktaş'ı yeneceğiz. İnşallah bu sezonu iki kupayla kapatarak sizlerin huzurunuza geleceğiz" dedi.

Mosturoğlu, son 12 yıllık süreçte spor yaptıkları branşların finallerinde hep Fenerbahçe'nin adının olduğunu ifade ederek, "Rakipler değişiyor, ama Fenerbahçe adı hiç değişmiyor. Son olimpiyata giden kafilenin yüzde 40'ı bizden oluşmuştu. Başarıyla yönetilen bir amatör branşlar olduğundan bahsedebiliriz. Ancak iki faktörün devreye girmesi lazım. Bütçe büyüklüklerinin artırılması, sponsor ve devletin birtakım imkanlar yaratması gerekiyor" diye konuştu.

Öte yandan başkan vekili Nihat Özdemir ise, Şile yolu üzerinde Sazakçeşme mesire yerinde Orman İdaresi'nden 26 yıllığına arazi kiraladıklarını, orman özelliğinin de elverdiği ölçüde çeşitli şekillerde değerlendireceklerini açıkladı.

Kulübün eğitim kurumları oluşturma hedefinden vazgeçmesi gerektiğini savunan Köksal Özbek, bu görüşleri nedeniyle kendisine yönelik eleştirilerde bulunan üye Suat Müftüoğlu'na tepki gösterdi. Söz alan Müftüoğlu, bugüne kadar hiçbir arkadaşına hakaret etmediğini ve küstahlık yapmadığını ifade ederek, "Galatasaray Kulübü lisesini açıyor, üniversitesini açıyor söz yok. Fenerbahçe Kulübü şu ilkokulu, liseyi yapıyor alkışlıyoruz, ama bir kolej, bir üniversite yapmaya yeltendiği zaman buna karşı çıkıyoruz. Siz buna karşı mısınız? Karşı olabilir misiniz? Buna karşıysanız ben de size karşıyım. Her zaman eğitimin yanındayım" diye konuştu.

Asbaşkan ve Fenerbahçe Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, eğitim kurumları faaliyetleri konusunda konuşma yaptı. Kulüp eski yöneticisi Köksal Özbek'in eğitim faaliyetleriyle ilgili görüşlerine saygı duyduklarını vurgulayan Koç, "Ancak yönetim kurulu olarak bu görüşlere katılmıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ülkemizin eğitim sektörüne yatırım yapmasından daha doğal bir şey olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ABD'de Boston'da düzenlenen kürek yarışlarında 5. olan 8 tek kürek takımı sporcularını tek tek tebrik etti.

Haberin Devamı

DHA

Haberin Devamı