Spor Fenerbahçe'nin transfer raporu

Fenerbahçe'nin transfer raporu

Paylaş
Fenerbahçe'nin transfer raporu

Futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmada en büyük sıkıntıyı yaşayan kulüp olan Fenerbahçe, 2011-2012 sezonu öncesi ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'a göre transferde daha sessiz kaldı

Sarı-lacivertliler, yeni sezon öncesinde 6 futbolcuyu renklerine bağlarken, 11 futbolcuyla da yollarını ayırdı. Fenerbahçe ayrıca, geçen sezon takımda kiralık oynayan Everton’dan Joseph Yobo’yu, bu sezon için de yeniden kiraladı.

Haberin Devamı

Soruşturma öncesinde Kardemir Karabükspor’dan Emmanuel Emenike, Gençlerbirliği’nden Orhan Şam, Kayserispor’dan Serdar Kesimal ve Eskişehirspor’dan Sezer Öztürk’ü kadrosuna katan Fenerbahçe, soruşturmanın başlamasından sonra transferde uzun süre sessiz kaldı.

Sarı-lacivertliler, son olarak 3 gün önce Juventus’un İsviçreli oyuncusu Reto Ziegler’i kiralık olarak kadrosuna katarken, transferin son gününde de Henri Bienvenu ile anlaştı.

EMENİKE GELDİĞİ GİBİ GİTTİ

Fenerbahçe'nin 9 milyon euroya Kardemir Karabükspor’dan transfer ettiği Emenike, tek bir resmi maç dahi oynamadan 10 milyon euroya Rusya’nın Spartak Moskova takımına verildi. Şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmada ifadesine başvurulan Emenike, Rusya’dan gelen cazip teklif üzerine sarı-lacivertli formayı giymeden Moskova’nın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

LUGANO VE ANDRE SANTOS

Bu dönemde Fenerbahçe’nin en önemli oyuncularından Diego Lugano ile Andre Santos takımdan ayrıldı. Lugano, Paris Saint Germain’e, Andre Santos ise Arsenal’e transfer olurken, sarı-lacivertliler bu iki transferden 10 milyon euro gelir elde etti.

Lugano ve Andre Santos’un yanı sıra Daniel Güiza İspanya’nın Getafe takımına, Mamadou Niang da Katar’ın Al Sadd takımına transfer oldu. Öte yandan sarı-lacivertliler, geçen sezon takımda kiralık oynayan Nijeryalı futbolcu Joseph Yobo ile de yeniden kiralık olarak anlaşmaya vardı.