Spor Fener'de kriz, Beşiktaş'ta sevinç

Fener'de kriz, Beşiktaş'ta sevinç

Paylaş
Fener'de kriz, Beşiktaş'ta sevinç

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı

Sarı-lacivertli takım 26. dakikada Hakan Arıkan'ın hatalı çıkışı sonrasında yeni transferi Niang'ın golü ile öne geçti.

Beşiktaş ise 86. dakikada Volkan Demirel'in Bobo'ya yaptığı sert hareket ile penaltı kazandı. Topun başına geçen Guti maçın skorunu belirledi.

>> KOCAMAN GİTSİN Mİ KALSIN MI? ANKETE KATILIN

Dakika 26:
Soldan Andre Santos’un ortasında, ceza alanı içinde kaleci Hakan boşa çıkınca, arka direkte Mehmet Topuz’un kafa vuruşunda, gol çizgisi üzerinde Zapotocny’nin kafayla çıkardığı top, üst direğe çarparak, altı pasa düştü. Topu takip eden Niang, meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını öne geçirdi: 1-0.

Dakika 45: Lugano’nun kendi ceza alanından kullandığı serbest vuruşta, Niang’ın kafayla aşırdığı topla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Dia’nın vuruşunda, top yandan auta çıktı.

Dakika 45+5: Kaptan Alex’in orta sahadan gönderdiği pasta savunmanın arkasına hareketlenen İssiar Dia’dan önce ceza alanı dışına kadar çıkan kaleci Cenk Gönen, topu uzaklaştırmayı başardı.

Dakika 80: Orta sahadan Özer’in uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Dia kaleciyle karşı karşıya kaldı, net pozisyonu harcadı.

Dakika 82: Guti’nin sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı dışından Quaresma’nın gelişine vuruşunda, savunmadan seken topa Portekizli yıldız ceza alanı içinden bir kez daha vurdu. Kaleci Volkan’dan dönen topu sol çaprazda önünde bulun Bobo, bir kez daha kaleye gönderdi. Ancak yerde olan kaleci Volkan Demirel, bir kez daha topu eliyle tokatlayarak, meşin yuvarlağı kornere attı.

Dakika 86: Bobo, Guti’nin pasıyla sağ kanattan ceza alanı içine girdi. Kalesini terk eden file bekçisi Volkan Demirel gereksiz şekilde ayağıyla Bobo’ya müdahale etti. Bu pozisyonda hakem Cüneyt Çakır tereddütsüz şekilde penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Guti’nin vuruşunda, kaleci Volkan Demirel’in ellerine çarpan top filelere gitti: 1-1.

HAKAN HASTANEYE KALDIRILDI

Bernd Schuster, ilk 11'de sahaya kaleci olarak Hakan Arıkan'ı çıkardı. Milli kaleci, takım arkadaşı İbrahim Üzülmez ile talihsiz bir şekilde çarpıştı ve hastaneye kaldırıldı.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ SAĞ BEKTE

Beşiktaşlı oyuncu Ekrem Dağ, karşılaşmanın 29. dakikasında yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Kenara alınan Ekrem'in yerine İbrahim Üzülmez oyuna dahil oldu. Maça giren İbrahim Üzülmez, sağ bekte görev aldı.

İLK YARI 7 DAKİKA UZADI

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümünün sonuna yaşanan sakatlıklar nedeniyle 7 dakikalık oynanmayan süre eklendi. Özellikle Hakan Arıkan!'ın yaşadığı sakatlık sırasında oyun 5 dakika durdu.

KADIKÖY'DE DE OLAY!

Kadıköy'de ise polis geniş güvenlik önlemleri aldı ve Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yanındaki yolu trafiğe kapadı. Metrobüslerden inen Siyah-beyazlı taraftarların stada girişi esnasında Fenerbahçeli taraftarlar sözlü sataşmada bulundu.

Daha sonra Fenerbahçeli taraftarlar ile Beşiktaşlı taraftarlar birbirlerine taş atarak saldırdılar. Bunun üzerine çevik kuvvet, olaylara biber gazı kullanarak müdahale ederken, bazı taraftarları da gözaltına aldı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2827","2827","201009","2827-2.jpg");

2

Haberin Devamı