Spor Fener'den sert açıklama

Fener'den sert açıklama

Paylaş
Fener'den sert açıklama

Sarı lacivertli kulüp, çıkan olaylarla ilgili Ziraat Bankası'na ateş püskürdü

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, TVF Başkent Salonu'nda yapılan karşılaşmada, yönetici, teknik heyet ve sporcularının karşılaşma süresince Ziraat Bankası taraftarlarının küfür ve hakaretlerine maruz kalmalarının yanı sıra, sarı-lacivertli iki taraftarının da rakip takım taraftarları tarafından salon içinde dövüldüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Çıkan olaylara ve küfür eden taraftarlara engel olma konusunda son derece isteksiz davranışlar sergileyen Ziraat Bankası Yönetimi, sporcularımızın oturduğu bölümün arkasında oturan ve ailece maç izlemeye gelen kişileri kaldırarak, sporcularımıza sürekli küfür eden bir grup kendini bilmezin o bölüme yerleştirilmesine müsaade etmişlerdir. Bunların yanı sıra aynı yöneticiler, maç sonunda medyaya da yanlış bilgiler vererek kulübümüz ve taraftarlarımız hakkında yalan yanlış haberlerin yapılmasına sebep olmuşlardır.

Gazeteler, 'Ziraat Bankası taraftarlarınca dövülen' iki taraftarımızın, ellerinde bıçaklar ile rakip takım taraftarlarının arasına girdiğini yazmaktadır. Bu iddia, baştan aşağı yalan olmasının yanı sıra, Ziraat Bankası taraftarlarının spor ve ahlak dışı davranışlarını da örtme çabası taşımaktadır. Ne gazetelerdeki fotoğraflarda bıçak görülmekte ne de polis ifadelerinde bıçaktan bahsedilmektedir. Kaldı ki Ziraat Bankası taraftarlarının elinden bu iki kişiyi kurtaran emniyet güçleri, onları diğer taraftarlarımızın olduğu bölüme götürmüş ve karşılaşmayı oradan izlemelerini sağlamıştır. Bu şahısların üzerinde bıçak olması ya da iddia edildiği gibi bir eylemde bulunmuş olmaları durumunda, emniyet güçlerinin bu kişileri salonda tutması mümkün müdür?

Haberin Devamı

Söz konusu olaylar nedeniyle, Ziraat Bankası'nın voleyboldan sorumlu yönetimini kınıyor, kendilerini benzer çirkinliklerin tekrarlanmaması adına gereken önlemleri almaya davet ediyoruz.”

(A.A.)