Spor Fener'e çalıştılar

Fener'e çalıştılar

Paylaş
Fener'e çalıştılar

Turkcell Süper Lig'de 31. haftanın en önemli maçında Galatasaray sahasında Bursaspor ile 0-0 berabere kaldı

Bu skor gündüz oynanan maçta deplasmanda Kasımpaşa'yı 1-0'lık skorla mağlup eden Fenerbahçe'ye yaradı.

Maç sonrasında Bursaspor 66 puanla 2. sırada kaldı. Galatasaray da 61 puanla 3. sırada kaldı. Kasımpaşa'yı yenerek 3 puan Fenerbahçe ise 67 puan ile Turkcell Süper Lig'in yeni lideri..

FENERBAHÇE LİDERLİK KOLTUĞUNDA

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 8: Arda’nın ara pasıyla sol çaprazda savunmanın arkasına sarkan Giovani’nin dar açıya rağmen sert vuruşunda, top yandan az farkla auta gitti.

Dakika 19: Çalımlarla ceza sahası önüne kadar gelen Sabri’nin şutunda top yandan dışarı çıktı.

Dakika 20: Volkan’ın ara pasında sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Sercan’ın, Aykut’u da çalımlamaya çalışırken, ayağından fazla açtığı top auta çıktı.

Dakika 21: Sabri’den kaptığı topu Mustafa, ceza yayı üzerinde Ergic’e bıraktı. Bu oyuncunun sert şutunda ise kaleci Aykut son anda topu kornere çeldi.

Dakika 44: Ceza sahası dışından Mehmet Topal’ın sert şutunda, top kaleci Ivankov’dan döndü. Pozisyonu iyi takip eden Giovani’nin sol çaprazdan vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

Dakika 45+4: Bursaspor gole çok yaklaştı. Sağdan Sercan’ın ceza sahasına gönderdiği topu Volkan göğsüyle önüne almak isterken, Sabri’nin uzaklaştıramadığı top yine bu oyuncunun önüne düştü. Volkan’ın yakın mesafeden sert vuruşunda, top üst direği adeta sıyırıp auta çıktı.

Dakika 49: Sol çaprazdan ceza alanına giren Sercan, Neill’den sıyrıldı, vuruşunda top kaleci Aykut’tan döndü.

Dakika 62: Bursaspor’un kullandığı serbest vuruşta Ömer Erdoğan bomboş pozisyonda kafayı vurdu, kaleci Aykut harika bir refleksle topu kornere çeldi.

Dakika 64: Galatasaray 2 inanılmaz gol kaçırdı. Keita’nın ceza sahası içinde vuruşunda kaleci Ivankov topu ayaklarıyla çıkardı. Pozisyonun devamında Dos Santos yine Keita’yı gördü. Fildişi Sahilli yıldızın vuruşunda Ali Tandoğan topu çizgiden çıkardı.

Dakika 70: Arda’nın sağ kanattan yaptığı ortada ön direkte Baros kafayı vurdu, top üstten dışarı gitti.

Dakika 81: Hakan Balta’nın ceza sahası dışından sert şutunda köşeye giden topu Ivankov çıkardı.

Dakika 82: Ergiç’in sert şutunda kaleci Aykut topu kornere çeldi.

NEİLL VE ZAPO KIZARDI

Karşılaşmanın 73. dakikasında Galatasaray'ın Avustralyalı oyuncusu Lucas Neill ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu pozisyondan hemen 1 dakika sonra da Bursaspor'un Beşiktaş'tan kiralık aldığı Zapotocny de ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

SERVET KADRODA YOK

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, milli takımın stoperi Servet Çetin'i 18 kişilik maç kadrosuna almadı. Galatasaray'ın Hollandalı çalıştırıcısı Rijkaard, stoperde Manisaspor maçında olduğu gibi sol bek Hakan Balta'yı oynattı. Servet ile birlikte Gökhan Zan, Leo Franco, Emre Aşık ile sakatlığı süren Kewell da kadroda yer almadı.

Servet'in, kadroya giremeyen futbolcuların yer aldığı bölüme gelmemesi dikkati çekti. Haziran ayından itibaren Galatasaray ile prensip anlaşmasına varan Ali Turan da karşılaşmayı, kadro dışındaki futbolcuların bulunduğu yerden izledi.

MAÇ ÖNCESİNDE OLAY

Karşılaşma öncesinde Ali Sami Yen Stadı'nın çevresinde iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Taraftarlar zaman zaman birbirlerine tekme tokat girerken, taşlarla saldırdılar.

Güvenlik güçleri, bazı taraftarların yaralandığı olaylara müdahale ederek, olayın daha fazla büyümesine izin vermedi. Güvenlik güçlerinin, stat çevresinde dolaşan iki Bursaspor taraftarının formalarını güvenlik gerekçesiyle çıkarttıkları da gözlendi.

BURSASPORLU TARAFTARLAR COŞKULU

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor'un taraftarları, takımlarını coşkulu bir şekilde desteklediler. Kendilerine ayrılan tribünü dolduran taraftarlar, “İstanbul takımları” aleyhine tezahürat yaparken, “Teslim ol İstanbul” diye bağırdılar. Bursasporlu taraftarların, Galatasaray için küfürlü tezahürat yapmaları ise ev sahibi takım taraftarlarının tepkisine neden oldu.

Konuk takım seyircileri, klasik olarak yaptıkları “atkı şov” ile dikkati çekti. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile samimiyeti göze çarparken, maçı eski bakanlardan Cavit Çağlar da izledi.

3

Haberin Devamı