Spor Fener'i Santos kurtardı

Fener'i Santos kurtardı

Paylaş
Fener'i Santos kurtardı

Turkcell Süper Lig'in 20. hafta karşılaşmasında lider Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Diyarbakırspor'la 1-1 berabere kaldı

Konuk ekip 83. dakikada Ayman'la 1-0 öne geçerken, ev sahibi takım 90. dakikada Andre Santos'la eşitliği yakaladı.

Sarı-lacivertli ekip, en yakın takipçisi Galatasaray'ın Kayserispor karşısında puan kaybettiği haftada, Diyarbakırspor'u yenemeyerek puan farkını açma şansını yitirdi.

Kanarya bu beraberliğin ardından puanını 44'e çıkararak ligde zirvede yer alırken, Kırmızı-yeşilli takım 22 puanla 12. sıraya yükseldi.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Turkcell Süper Lig'de Diyarbakırspor ile yaptıkları mücadelede orta alanın solunda sakat olan Uğur'un yerinde Mehmet Topuz'u görevlendirdi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında ilk 11'e almadığı Mehmet Topuz'un yerine orta alanın sağında Özer'i görevlendiren Daum, Uğur'un sakatlanmasının ardından Mehmet'i kadroya alıp sol kanatta değerlendirdi.

Özer'i de adeta joker olarak kullanan Alman çalıştırıcı, futbolcusuna hücum hattında hemen her nokta da görev veriyor.

Daum bundan önceki maçlarda hep orta alanın sağında görev verdiği Mehmet Topuz'u sola çekince, Özer de Bursaspor maçında olduğu gibi sağ kanatta görev yaptı.

Sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'nin ligin 19. haftasında Sivasspor ve kupa çeyrek final ilk maçında Bursaspor maçlarında forma giyemeyen Güiza, iyileşmesinin ardından bu akşam takıma dahil olarak 18 kişilik maç kadrosunda yedekler arasında yer aldı.

“SOL KANATTA UĞURSUZLUK VAR”

Taraftarlar, Bursaspor maçında sol diz ön çapraz bağları kopan Uğur'u unutmadı. Maraton üst tribün önündeki parmaklıklara asılan pankartta “Sol kanatta UĞURsuzluk var” şeklinde ifade kullanıldı.

Taraftarlar, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın 3 yıl üst üste şampiyonluk sözünü içeren iddialı bir pankartı da maraton üst tribünün orta kısmına astılar. Pankartta “Taraftar-Yönetim-Takım Tek Yüreğiz, Tek Ruhuz...Heveslenmesin Hiç Kimse, 3 Sene Şampiyonuz” yazısı yer aldı.

ZEMİNE NAYLONLU ÖNLEM

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bozuk olan ve toparlamaya çalışılan zeminini, bugün İstanbul'u etkisi altına alan yağışlı havadan korumak için naylonla önlem alındı. Zeminin tamamı naylonla kapatılarak yağmurdan korundu.

Maç başlamasına 1 saat kala naylonlar parça parça saha üzerinden kaldırılırken, naylonun üzerinde biriken sular saha kenarına doğru itilip, tahliye edildi. Sahanın belli bölgelerinin, Bursaspor maçına göre daha iyi olduğu görüldü.

BURSASPOR MAÇINA GÖRE SEYİRCİ SAYISI DÜŞTÜ

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Bursaspor maçında tribünlere bahar havası getiren taraftarlar, Diyarbakırspor maçına aynı ilgiyi göstermedi. Bursaspor maçında neredeyse tamamen dolan kale arkası tribünleri, Diyarbakırspor mücadelesinde yerini, özellikle Migros kale arkası olmak üzere boşluklara bıraktı.

Kupa maçında kale arkası tribün bilet fiyatlarının 22 lira olmasının da etkisiyle maça büyük bir ilgi gösteren taraftarlar, aynı tribünde bu kez 44 lira olan biletlere, havanın da soğuk olmasının etkisiyle aynı ilgiyi göstermedi.

Fenerbahçeli futbolcular sahaya “Sigarasız bir dünya için el ele” yazılı pankartla çıktı.

Karşılaşmada az sayıdaki Diyarbakırsporlu taraftar da takımlarına destek verdiler. Misafir seyirci tribünün alt kısmına alınan taraftarlar tezahüratlarla takımlarına destek vermeye çalıştı.

2

Haberin Devamı