Spor Ferguson ayrıntıyı açıkladı

Ferguson ayrıntıyı açıkladı

Paylaş
Ferguson ayrıntıyı açıkladı

Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, Milano'da 3-2 kazandıkları Milan maçında Jonny Evans'a, neden bağırdığını açıkladı

San Siro’daki maçta Evans’a küfürle karışık "Kendine Gel" diye bağırdığı için hakem tarafından uyarılan Ferguson, bir Amerikan radyosuna verdiği demeçte, oyuncusunu neden uyardığını anlattı.

Açıklamasında esprili bir şekilde, "Evans’a nazikçe tavsiye veriyordum" ifadesini kullanan Ferguson, maçta 3. dakikada Ronaldinho’nun golüyle 1-0 yenik duruma düştüklerini hatırlatarak, "Geri dörtlümüzün kendine gelmesi gerekiyordu.

Aslında hepsine bağırdım, ama maalesef en yakındaki savunma oyuncusu Evans’dı. Uyarımdan sonra yerleştiler, düzenli hale geldiler ve normal oyunlarına döndüler. Sonuç bu yüzden farklı oldu" dedi.

"ÇIKARTILAN GÜRÜLTÜ BENİ SİNİRLENDİRDİ"

San Siro’daki atmosferin de maçın başında Manchester United’ın dengesinin bozulmasına yol açtığını söyleyen Ferguson, "İlk 15 dakika şoktaydım. Gerçekten şoktaydım, çünkü atmosfer inanılmazdı. İlk golü attıklarında çıkarttıkları gürültü beni de oyuncularımı da sinirlendirdi" diye konuştu.

Ferguson, "Ne kadar tecrübeli olursan ol, bu gürültü kazanına düşüyor, bundan etkileniyorsun. O kazandan çıkmak gerçekten cesaret istiyor" değerlendirmesi yaptı. Manchester United, 1-0 yenik duruma düştüğü maçı deplasmanda 3-2 kazanmıştı.

Haberin Devamı