Spor Ferhat Arıcan’ın azmi sakatlık dinlemedi

Ferhat Arıcan’ın azmi sakatlık dinlemedi

Paylaş
Ferhat Arıcan’ın azmi sakatlık dinlemedi

Yaklaşık 3 ay önce sol elindeki kırık nedeniyle geçirdiği ameliyata rağmen Akdeniz Oyunları’ndan madalya ile dönen milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, inanınca her şeyin başarılabileceğini söyledi.

Ferhat Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artistik cimnastikte Akdeniz Oyunları’nda elde ettikleri 9 madalya ile hem Türkiye’yi madalya sıralamasında yükselttiklerini hem de Türk cimnastiği olarak bir mesaj verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Artık rakiplerinin kendilerine çekinerek baktığını aktaran Ferhat Arıcan, şöyle konuştu:

"Rakiplerimiz bizim olimpiyata gidebileceğimizi düşünüyor. Bu algıyı yaratabilmek çok önemli, bu algı bize bundan sonrası için daha büyük bir motivasyon kaynağı. Sol elimde kırık nedeniyle Akdeniz Oyunları öncesinde bir ameliyat geçirdim. Yaklaşık 3 ay önce geçirdiğim ameliyata rağmen tekrar cimnastiğe dönebilmem mucizeydi. Kendime inandım ve inanınca her şeyin başarılabileceğini gösterdim. Doktorlarım da bu kadar çabuk yarışmamı beklemiyordu."

Ferhat Arıcan, kendisine bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederek, "Akdeniz Oyunları’na gidebilir miyim’ sorusunu soruyorken oyunlardan madalyalarla döndüm." dedi.

Haberin Devamı

Akdeniz Oyunları’nın bu seneki hedef yarışlarından biri olduğunu belirten Ferhat Arıcan, şunları kaydetti:

"Bu hafta sonu Mersin’deki Dünya Kupası’ndan sonra Avrupa Şampiyonası’na gideceğiz, takım olarak orada finale kalmayı, bireyselde de en az 3-4 madalya hedefliyoruz. En büyük hedefimiz de Dünya Şampiyonası. Dünya Şampiyonası’nda ise artık olimpiyat seçmesi başlıyor, 2-3 yıldır çalıştığımız yer geldi. Dünya Şampiyonası’nda ilk 24’e girip, takım olarak olimpiyatlara gitmeyi hedefliyoruz. Dünya Şampiyonası’nda geçen yıl finallere kalmayı başarmıştık, bunları madalyaya çevirmemiz lazım."

2018 Akdeniz Oyunları’nda Türkiye’nin erkekler takım sıralamasında ikinci sırayı elde etmesine katkı veren Ferhat Arıcan atlama masasında da bronz madalya kazanmıştı.

AA