Pazar Postası Ferhat Göçer: 10 yıldır gözüm Ömür'den başkasını görmüyor
Paylaş
Ferhat Göçer: 10 yıldır gözüm Ömür'den başkasını görmüyor

Güçlü sesi, romantik şarkıları ile herkesin gönlünde taht kurmuş bir isim Ferhat Göçer. ‘Aşkın Mevsimi Olmaz ki’ isimli şarkısı şu sıralar tüm listelerde bir numara. 10 şarkılık albümü de yaz sonunda çıkacak. 10 yıldır gazeteci Ömür Gedik ile birlikte olan sanatçı, evliliğe dair soruma şu cevabı verdi: “Sorun Ömür’de değil bende. Üç kez evlenip ayrıldım. Evlilik fobi oldu bende. Ama 10 senedir gözüm Ömür’den başkasını görmüyor. Mutluluğumuz bozulacak diye ödüm patlıyor.”

RÖPORTAJ: KEZBAN YILMAZ

■ Urfalılar’ın sesi neden bu kadar güzel oluyor?


Ya suyundan, ya toprağından, ya insanından... Mutlaka bir şey var.

■ Urfa, Birecik’te doğduğunuz. Gidiyor musunuz arada?

Tabii ki... Annemle babam orada zaten. Bozova’da tarlalarımızın başındalar. Her şeyimiz ordan gelir. Baharatlarımız, salçamız, biberimiz, kurutmalıklar... Annem lahmacun bile yaptırıp gönderir.

■ Genel cerrahlık yapıyor musunuz şu an?

Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde 25 yıl çalıştım. Şu anda Ankara’da, Sağlık Bakanlığı’nda danışman olarak çalışıyorum.

■ ‘Aşkın Mevsimi Olmaz ki’ şarkınızla gündemdesiniz. Şarkı tüm listelerde bir numara.

Evet. Şarkı, İzmirli bir tarih öğretmeni olan Gökhan Örs’e ait. Dinledim ve çok beğendim. Şu anda radyo ve televizyon kanallarında bir numara. Ayrıca yoğun bir konser maratonu içindeyim. 29 Nisan’da İstanbul/Bostancı Gösteri Merkezi’nde olacağım. Şarkının prömiyerini orada yapacağız.

■ Aşkın mevsimi olmaz mı gerçekten?

Kesinlikle... Aşkın sizi ne zaman, nerede, nasıl çarpacağı hiç belli olmaz!

■ Yaşamış gibi konuşuyorsunuz

Elbette... Ben Ömür’e (Gedik) deli gibi aşık oldum. Gözüm hiçbir şey görmüyordu. Kamyon çarpmış gibi oldum.

■ Güçlü bir yorumunuz var ve her tarz şarkı söylüyorsunuz. En sevdiğiniz müzik tarzı nedir?

Tabii ki pop... Belli akımlardan etkilenen ama temelinde pop sound’una uygun şarkılar benim tercihim. Kimi zaman Türk Musikisi’nden, kimi zaman klasik batıdan, kimi zaman Türk Halk Müziği’nden esinlenen, bazı enstrümanlarla renk kazandırılan bir tarz diyebilirsiniz buna.

■ Müzikle ilgili hayaliniz var mı?

Çoğunu gerçekleştirdim. Michael Bolton, Emma Shapplin, Albano gibi isimlerle sahneye çıktım. Harbiye’de çok güzel konserler verdim. Artık ustalık dönemine geçtiğimi düşünüyorum. Bundan sonra piyasaya iyi isimler yetiştireceğim. Öncelikli hedefim güzel söz ve beste yazarları bulmak. Çok güzel seslerimiz var zaten. Asıl tıkandığımız nokta söz yazarı ve besteci. besteniyolla.com diye bir internet sitesi açtım. Bana şarkı gönderen herkesi tek tek dinliyorum.

■ Bir de yarışma başlatmışsınız.

Youtube’a ‘Aşkın Mevsimi Olmaz ki’ şarkısının karaoke versiyonunu yükledik. Sesine güvenenler karaoke eşliğinde şarkıyı söyleyip videosunu facebook, instagram veya twitter hesabıma göndersinler. En güzel söyleyenlerden seçip onlarla bir klip çekeceğim. O klipten de en beğenilen üç kişiyle stüdyoya girip canlı yorum yapacağız.



■ Dikkat ettim de şarkılarınızı hep gözleriniz kapalı söylüyorsunuz?

Hissederek okuyorum çünkü. Seçtiğim şarkılar mutlaka yaşantımdan izler taşır. Etkileniyorsam o şarkıyı söylerim. Ben bu toplumun içinden çıktım. Bir insan olarak beni etkiliyorsa çoğu kişiyi etkileyeceğini düşünüyorum.

■ Erken yaşta (24) baba olmuş biri olarak ‘Kızım’ şarkısını söylerken içinizi acıtan bir şey oluyor mu?

Olmaz mı? O yaşlarımdayken çok yoğun iş koşturmacası içindeydim. “Keşke biraz daha vakit ayırabilseydim kızıma” diye hayıflanırım hep. Benim bu hissettiğimi her anne baba hisseder.

■ Çocuklarınız ne yapıyorlar?

İki kızım, bir oğlum var. Pardon bir benim, bir de Ömür’ün kızı yani. Oğlum (12) Londra’ya yerleşti. Ben de her ay yanına gidiyorum. Yağmur, Tayga, Ömür ve ben aynı evde yaşıyoruz. Kızlar üniversitede okuyorlar.

■ Ömür Hanım’ın çocuklarınızla arası nasıl?

Gayet iyi. Evde hep birlikte bir aile gibi yaşıyoruz. Öyle hır gür yok hiç. Tam tersi Ömür beni frenlemeye çalışır hep. O her zaman çocukların tarafındadır. Haliyle arası da çok iyidir.



■ Eğitimci bir anne-babanın çocuğu olarak disiplinle büyütülmüşsünüz. Siz nasıl bir babasınız?

Kızım Yağmur’la sık sık didişiriz. Doğrularımı anlatmaya çalışıyorum. Ama bazen sert çıkışlarım olabiliyor. Çok karışıyorum giyimine, davranışlarına... O da kızıyor tabii.

■ Kızınıza karıştığınız kadar Ömür Hanım’a da karışıyor musunuz?

Ömür’e karışılmıyor. Karışsan da o yine bildiğini okuyor. Ömür Gedik yani o! Var mı ötesi (gülüyor)!

■ O size karışır mı?

Sert karışır hem de! Çok fırça çeker bana. Giyim tarzımı hiç beğenmez mesela. Ben çok rahat bir tipim. Bulduğumu giyerim. Temiz olsun yeter. O da buna fitil olur.

■ Ömür Gedik de şarkı söylüyor. Eleştirir misiniz onu?

Sağlam eleştiririm. Söz konusu müzik olunca çok acımasızımdır, kendime bile... Ama bu bir aşk meselesi. Ben de 25 yıllık hekimlik kariyerimin yanında müzikle ilgili kariyer yapmaya çalıştığım için, bu işi sevmenin, müzik yapmayı istemenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle elimden geldiği kadar, şartları onun için kolaylaştırmaya çalışıyorum.

■ Nasıl buluyorsunuz onu peki?

Kuzguna yavrusu ceylan gelir (gülüyor).

"EVLİLİK FOBİ OLDU BENDE"

■ Bir röportajınızda evlenmeyi düşünüp düşünmediğiniz sorusuna “Biz böyle mutluyuz” cevabını vermişsiniz. Üç kez evlenip ayrıldığınız için evliliğe inancınız mı sarsıldı?

Evlilik fobi oldu bende. Sorun benden kaynaklanıyor. Ömür’le hiç alakası yok. Dediğin gibi üç defa evlenmiş boşanmış biri olarak evlilikle ilgili yanlış yaptığım bir şeyler var demek ki. Ama 10 senedir gözüm Ömür’den başkasını görmüyor. Şu anda çok mutlu ve huzurlu bir aile hayatımız var. Buna herhangi bir zarar gelecek diye ödüm patlıyor.

■ Beraberlikte ne olmazsa son noktayı koyarsınız?

Saygı... Yıllar içinde aşk bitebilir. Sevgi bitmezse iyi olur. Ama saygı olmazsa hiçbiri olmaz. Bence ilişkinin temelini oluşturan şey, insanların birbirlerine duydukları saygı ve birbirlerini oldukları gibi kabul etmedir. Saygı ana mıknatıstır. Sevgi, aşk, kıskançlık da ilişkiyi besler ve süsler.

■ Emek de gerekmez mi, ilişkiyi heyecanlı ve renkli tutmak için?

Tabii ki... Emek de olmazsa olmazdır. Biz mesela iş seyahatlerimizi beraber yaparız hep. Sürpriz tarafı hep Ömür’e attir. O konuda çok renklidir Ömür. Sürpriz kıtı bir adamımdır ben (gülüyor). Daha işinde gücünde; tek eşli, çok işli biriyim (gülüyor).

■ Şarkılarınız çok duygusal, romantik. Siz de romantik misinizdir?

Romantik olmasam bu şarkıları söyleyemezdim. Hissediyorum yani, gözümü kapattığım zaman başka bir şey oluyor.

■ Ömür Hanım için hiç şarkı yaptınız mı?

Tabii ki... Beraberliğimizin ilk yıllarında onun için yaptığım şarkılar var. Albümlere de koydum onları. Bir gün o uyurken onu seyrederek yaptığım bir şarkıdır mesela ‘Son Aşkım’. Sen son aşkım son ümidim olacaksın/Kalbimde her zaman tek kalacaksın/Kalbim dudaklarında hayat buluyor/Yaşadığım en büyük aşk sen olacaksın...

■ Ömür Hanım’a aşık olduğunuzda onda ne çekmişti sizi?

Fiziği, karakteri, her şeyi... Çok çekici geldi bana. Hâlâ da öyle geliyor.

Haberin Devamı