Siyaset 'Ferhat Sarıkaya'ya iş teklif ettim'
Paylaş
'Ferhat Sarıkaya'ya iş teklif ettim'

'Ferhat Sarıkaya'ya iş teklif ettim'

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla görevine son verilen cumhuriyet savcısı Ferhat Sarıkaya’ya haksızlık yapıldığını savunan Arınç, 12 Eylüldeki halk oylamasında bu sorunun da ortadan kalkacağını, HSYK kararlarına da yargı yolu açılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ferhat Sarıkaya’ya sahip çıktığını belirten Arınç, şunları kaydetti:

"Hiç kimse ona iş vermeyi, hiç kimse onunla ilgilenmeyi, cesaret verici bulmadı. Çünkü o her şeyden mahrum bir hale gelmişti. Haber gönderdim, kendisini
şu ana kadar hiç görmedim, yeminle söylüyorum. Ama yaptığı iş onurlu bir işti, ona karşı meslekten atılması da çok kötü bir cezaydı, maalesef zulümdü. Dedim ki ’ben Meclis Başkanıyım, gelsin ona Mecliste iş vereceğim. Hukuk müşaviri yapacağım’ dedim. Büyüklük buradadır, haber gönderdi bana ’çok teşekkür ediyorum, hiç böyle bir şey düşünmüyorum. Ben konuşmayacağım. Evet böyle bir zulüm ve haksızlık yapıldı, ben kaderime razıyım’ dedi. Başkası olsa balıklama atlardı, koşar gelirdi ama bu asil insan, mesleğinden atıldı. Başka Ferhat Sarıkaya’lar da mesleğinden atılmasın, onlara zulmedilmesin diye çalışıyorum, HSYK bunun yolunu kesmek isterse, bunun yargı yolu açık diyorum."

Haberin Devamı

"BAŞKA YERLERDE ARASINLAR"

Arınç, "hükümetin PKK ile pazarlık yaptığı" iddialarına da yanıt verdi.

"Milletin terör belasından ne kadar şikayetçi olduğunu, ne kadar canının yandığını bildikleri için en büyük ahlaksızlığa da oradan girerek, ’milletin kafasını çelebilir miyiz’ diyorlar" diyen Arınç, konuşmasını şöyle tamamladı: "Terörist başlarından bir tanesi, Kandil Dağı’ndan sözde bir şey söylemiş, ’biz devletle anlaştık’ demiş. Devletle anlaştık deyince ’hükümetle anlaştı’ya çevirip, ’gördünüz mü? Hükümet PKK ile anlaştı’ diyorlar. Bu alçakça bir iftiradır. AK Parti, ne parti, ne hükümet ne milletvekilleri, hiçbir terör örgütüyle terör örgütü mensubuyla oturup konuşacak, pazarlık edecek değildir. Başka yerlerde arasınlar. Bizim içimizde böyle bir şey yok. O yüzden bu iftiraları ortaya atanlar, milletin kafasını bulandırmak istiyorlar. Biz terörle en ciddi mücadeleyi veriyoruz. Terör örgütünün başındaki adamlardan biri bir laf söylüyor, ona inanıyorlar, benim kanımdan, benim milletimden, benim canımdan, benim inancımdan, kıblesi bir, Allah’ı bir, Peygamberi bir, hükümetin başındakine veya hükümetin bakanına inanmıyorlar. Allah’tan korkun. Sizin Başbakanınız dünyanın tanıdığı, cesaretli yiğit adam, İsrail Cumhurbaşkanına, ’siz sadece adam öldürmesini bilirsiniz’ diyen bir insan. Kendi genel başkanları, saatlerce oturur da bir küçük kıpırdama bile göstermezdi birilerinin yanında. Adeta bir tablo gibi, duvardaki bir resim gibi hayat emaresi göstermezdi. Bizim Başbakanımızı dünya tanıyor. Dünya tanıdığı için de Obama önce Türkiye’ye geliyor."

Haberin Devamı