Gündem Ferhat Tunç'a 15 yıl istemi

Ferhat Tunç'a 15 yıl istemi

Paylaş
Ferhat Tunç'a 15 yıl istemi

Siirt'te düzenlenen "1. Eruh-Çirav Doğa ve Kültür Sanat Festivali"nde yaptığı konuşma nedeniyle Ferhat Tunç hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Eruh Belediyesinin terör örgütü PKK’nın ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği 15 Ağustos 1984 tarihinin yıldönümü olan 15 Ağustos 2009’da "1. Eruh-Çirav Doğa ve Kültür Sanat Festivali" gerçekleştirdiği belirtildi.

Etkinliğin terör örgütü PKK’nın talimat ve çağrıları doğrultusunda gerçekleştirildiği kaydedilen iddianamede, şu ifadeler yer aldı: "Örgütün bilgisi ve istemi doğrultusunda gerçekleştirilen bu eylemlerin örgüt adına gerçekleştiği sabittir.

Şüpheli Tunç’un festivalde yaptığı konuşma bir bütün olarak incelendiğinde, Tunç’un ’örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ ve ’terör örgütü PKK’nın propagandasını yapmak’ suçlarını işlediği anlaşılmaktadır."

Sanık Tunç’un, "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Tunç’un yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.