Şirin Sever Ferrari’sini satan kebapçı: Özcan Deniz
HABERİ PAYLAŞ

Ferrari’sini satan kebapçı: Özcan Deniz

Haberin Devamı

Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay, ‘Asmalı Konak’taki kimyalarını ‘İkinci Şans’ filmine taşımış; ortaya güzel bir aşk hikayesi çıkmış. Yakışıyorlar birbirlerine, orası kesin. Yalnız filmi ‘yılın aşk filmi’ diye lanse edenler var, abartmayalım! Eli yüzü düzgün, keyifli bir romantik komedi, o kadar.

■ Kızını tek başına büyüten, eski evliliğinin travmalarını yeniden yaşamak istemeyen Yasemin ile 44 yaşında, botokssuz ve Ferrari’siz çıkmayan genç kız düşkünü kebapçı Cemal’in nefretle başlayıp aşka dönüşen hikayesi kendini izlettiriyor...

■ Filmin açılışı, şef hikayeleri anlatan Hollywood filmlerinin benzeri. İştah açıcı mutfak sahneleri var. Biraz sonra Bradley Cooper çıkacak sanıyorsun! Filmin pek çok sahnesinde de Hollywood esintileri var; tabii bizden hikayeler, adamlar, şiveler de eklenmemiş değil.

■ Mesela Özcan Deniz’in sabah kalkıp giyinme odasına gidişi, sıra sıra beyaz gömlekleri ‘Grinin Elli Tonu’ filminden... Cemal olmuş sana Mr.Grey!

■ Eleştirmenlerin de dediği gibi yönetmenlik açısından Özcan Deniz’in en iyi işi. Nurgül Yeşilçay ise su gibi güzel.

■ Klasik tabii... Aşkı bulan kebapçı Cemal değişiyor, hayatı anlam buluyor, sonunda da varını yoğunu oğluna bırakıp kalbinin götürdüğü yere gidiyor. Bir soru kalıyor akılda: Aşk için her şeyden vazgeçen kaldı mı?

O yüzük ne iş?

Doğulu, varlıklı, genç kızlara düşkün kebapçı modelinden piyasada çok var. Özcan Deniz’in onlardan esinlendiği çok belli. Bu kebapçıların ortak bir yanı da, ki kıl oluyorum buna, küçük parmağa taktıkları yüzükleri! Özcan Deniz de takmıştı, film boyunca gözüme gözüme girdi. Sahi anlamı var mı bu küçük parmağa takılan yüzüğün?

Bir kitap okudu hayatı değişti...

Pazar akşamı izledim ‘Münaşaka’yı; Yılmaz Erdoğan 12 yıl boyunca biriktirdiklerini anlattı... 12 yıl önce sahnedeki daktilonun yerini, dev bir laptop almıştı. Zamanın nasıl geçtiğini ve değiştiğini anlatan en bariz farktı bu. Şakalar da buradan çıktı tabii...

Akıllı telefonların ilişki biçimlerini değiştirmesini, selfie çılgınlığını, emojilerle konuşmayı diline doladı. Çok güldüm, eğlendim ama en çok da düşündüm ve öğrendim galiba... Şöhreti yakaladığı ilk yıllarda herkese ve her şeye karşı duyduğu öfkeyi, kaygılarını, sorularına cevap bulmak için psikoloğa gidişini anlatması çok samimiydi, çok değerliydi.

LEVH-i MAHFUZ...

Sorularına psikologda yanıt bulamayınca da medidatif yöntemlere yönelmiş. Sonunda da bir kitap hayatını değiştirmiş. Burak Özdemir’in ‘Levh-i Mahfuz’ kitabında cevap bulmuş sorularına. O anda salonda herkes cep telefonlarıyla kitabın ismini kaydediyordu.

İşte teknolojiyle imtihanımı bu! Filmde oynadığı Russell Crowe ve Monica Bellucci’li anıları da çok güldürdü. Russell Crow’un aksanını asla anlamadığını söyleyince kahkahalar koptu. Yine onunla at bindiği sahnelerde, pişik olmamak için kadın külotlu çorabı giymesi başka bir itiraftı. Çok güzeldi, çok gerçekti, yere basan hikayelerdi hepsi... 1 Aralık’tan itibaren gösteri devam edecek, mutlaka izlemeli/düşünmeli.

SELÇUK YÖNTEM SAHNEYE ÇIKIYOR

Tıkanan, gelişmeyen müzik piyasasında, sektöre heyecan gelsin diye ilginç işbirliklerine imza atılıyor... Aykut Gürel, bu işe kafa patlatanlardan biri; ünlü oyunculara albüm yapıyor! ‘Aykut Gürel Presents’ serisinin ilki Bergüzar Korel’in Sezen şarkılarını caz yorumla okumasıydı.

Epey de beğenildi. Şimdi ikinci albüm geliyor… Bu kez sıra oyunculuğu kadar sesiyle de bir ekol olan Selçuk Yöntem’de. ‘Aşk İçin Önsöz’ isimli albüm, şiir ve cazın buluşması. Selçuk Yöntem, Borges’den Neruda’ya, Özdemir Asaf’tan Nazım Hikmet’e 9 önemli şairin şiirlerini okuyacak. ‘İstanbul Ensemble’ üyeleri de ona eşlik edecek.

Selçuk Yöntem albümde Andrea Bocelli’nin söylediği ‘Champagne’i ve Jean Gabin’in ‘Je Sais’ şarkılarını da Türkçe versiyonlarıyla söyleyecek. Aralık ayında piyasaya çıkacak albümün ilk sahne performansı ise Pera Palas’ta. 21 ve 22 Aralık gecesinin biletleri Biletix’te. Sıradışı bir gece olur bence.

GÜZEL ŞEYLER…

■ 25-26-27 Kasım tarihlerinde Uniq İstanbul’da yapılan dünyanın ve Türkiye’nin ilk Astroloji Festivali ‘AstroFun Fest’... Türkiye ve dünyadan ünlü astrologlar katılacak, astroloji ile ilgili her türlü seminer, söyleşi, sohbet olacak. Üstelik festivale giriş ücretsiz.

■ ‘Hayat Şarkısı’nın yıldızı Burcu Biricik’in, Cansu Dere’nin oynadığı ‘Anne’ dizisine övgüler yağdırması, başka bir diziyi alkışlaması..

■ Siirt’teki köy okuluna gizlice yardım yapan Çağatay Ulusoy...

■ Tarkan’ın İstanbul Tasarım Bienali’ni gezmesi ve takipçilerine önermesi...

■ Türkiye’de bir ilk! “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” diyen insanlar için çıkarılan ‘Breakfast’ dergisi...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder