Siyaset Ferrari'li seçim startı
Paylaş
Ferrari'li seçim startı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçim startını vermek için geldiği İzmir'de, kırmızı renkli Ferrari marka otomobil kullandı

Pınarbaşı Semti’ndeki Ülkü Yarış Pisti’nde spor araçla hız yapan Topçu, "Barış ve huzur istiyoruz, hukuk devleti istiyoruz" dedi. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçim startını vermek için geldiği İzmir’de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahman Çabuk’un onuruna verdiği kahvaltıya katıldı.

İzmir’in Pınarbaşı Semti’ndeki Ülkü Yarış Pisti’ndeki kahvaltının ardından Ferrari marka kırmızı renkli otomobile binen Topçu, yarış pistinde tur attı. Pisti önce yarış pilotu olan rallici Ümit Ülkü ile tur atarak tanıyan Yalçın Topçu, daha sonra direksiyona geçti ve bir tur da kendisi attı.

Topçu, MÜSİAD üyelerine yaptığı konuşmada, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların gün geçtikçe daha da zor durumlara düştüğünü belirterek şunları söyledi:

"Bu güzel ülkede dört iklimi yaşıyoruz, arazimiz çok, ama adını bilmediğimiz ülkelerden et, süt almak durumuna gelmişsek çok yazık. Tarım ve hayvancılıkta dışarı bağımlı olmuşsak gerisini siz düşünün. 48.5 milyar dolar cari açık var, ekonominin argümanları 9.5 milyon emekliye yansımıyor. 4-B, 4-C var, aynı işyerinde yan yana çalışan insanlar farklı ücret alıyorlar.

Ülkenin yeniden bir formatlanmaya ihtiyacı var. Türkiye’nin bir anayasa, hukuk devletine ihtiyaç var. Hukuk devletinde, 24 saat kesintisiz demokrasi hakim olmalı. Milletin iradesi hakim olmalı. Millet bir avuç azınlığın elinden kendi hakkı olan iradesini devraldıkça feryatlar başlıyor. Barış ve huzur için öncelikle yeni bir anayasa gerekli, bunun için uğraşıyoruz, bütün katkılarımızı sunmaya hazırız." "

"DİYARBAKIR NE KADAR KÜRT İSE İZMİR DE O KADAR KÜRT"

Yalçın Topçu, Diyarbakır’ın Türkiye’nin her bölgesi kadar güvenli olduğunu, ancak güvensiz gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu’ya sık sık gittiğini belirten Topçu, "Her sokak başını teröristler tutmuş değil. İstanbul’da ne kadar okul kundaklanıyorsa, Diyarbakır’da da o kadar kundaklanıyor. Diyarbakır ne kadar Kürtse, İzmir de o kadar Kürt. 15-20 yıldır basın ısrarla bir şekilde sanki oralarda hayat durmuş, sokak başlarını teröristler tutmuş gibi gösteriyor" dedi.

(DHA)

2

Haberin Devamı