Yaşam Festival önce öğrencilere geliyor

Festival önce öğrencilere geliyor

Paylaş
Festival önce öğrencilere geliyor

'30. İstanbul Film Festivali' 2 Nisan'da başlayacak. Ancak festivalde geçen yıl gösterilen iki film, 14 üniversite ve 3 lisede öğrencilerle buluşacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 2-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek "30. İstanbul Film Festivali", sinemalardan önce bu yıl okullarda başlıyor.

Haberin Devamı

Festival heyecanı, festival başlamadan okullara taşınıyor. Festival kapsamında, geçen yıl Akbank Galaları bölümünde gösterilen Todd Solondz’un yönettiği "Savaş Sırasında Yaşam" ve Noah Baumbach’ın yönettiği "Greenberg" adlı filmler, İstanbul’daki 14 üniversite ve 3 lisenin öğrencileriyle buluşuyor.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek film gösterimlerinden önce, öğrencilere festival programıyla ilgili bilgi de verilecek. Film gösterimleri bugün Doğuş Üniversitesinde başlıyor. 30 Marta kadar sürecek gösterimler, aralarında Bilgi, Boğaziçi, Galatasaray, İstanbul, İstanbul Teknik, Kadir Has, Mimar Sinan ve Sabancı Üniversitelerinin de bulunduğu 14 üniversitenin yanı sıra İstanbul Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi ve Robert Kolejde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

'PasoFilm!' KARTI SATIŞA ÇIKTI

Üniversite ve lise öğrencilerine festival boyunca avantajlar sağlayacak "PasoFilm!" kartı, bugünden itibaren İKSV’den ve "Festivalden Önce Okullardayız" gösterimlerinin yapılacağı üniversitelerdeki İKSV stantlarından, 20 lira karşılığında temin edilebilecek.

"PasoFilm!" kartıyla öğrenciler, festival biletlerinin genel satışı başlamadan, öncelikli bilet alımı yapabilecek, izlemek istediği filmlerin biletlerini, 18 Mart Cuma günü Beyoğlu Sineması'ndan, biletler tükenmeden alabilecek.

Öğrenciler, "PasoFilm!" kartlarıyla ayrıca, hafta içi gündüz seanslarından birine davetiyeyle girme hakkı kazanacak, festival kitapçığına ücretsiz sahip olacak ve festival buluşma noktalarında festival süresince indirim kazanacak.