Gündem Fethullah Gülen Adil Öksüz için bunları söylemiş

Fethullah Gülen Adil Öksüz için bunları söylemiş

Paylaş
Fethullah Gülen Adil Öksüz için bunları söylemiş

FETÖ lideri terörist başı Gülen'in firari Adil Öksüz’e verdiği önemi ortaya koyan ifadeye ulaşıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin karakutusu, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sürüyor. 9 aydır yakalamayan Öksüz’ün nerede olduğu bilinmezken bir FETÖ itirafçısının ifadesi soruşturma dosyasına girdi. Gizli tutulan itirafçının ifadesine göre, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde darbe girişimini yöneten imamıyla ilgili, “Adil Öksüz için 50 hakimi yakarım” dedi.


SERBEST BIRAKILMIŞTI


ABD’de Fetullah Gülen’le görüştükten sonra darbe hazırlıklarına başlayan Öksüz, Akıncı Üssü’nde yakalanmasına rağmen serbest bırakılmış, savcılığın itirazı ile alınan tutuklama kararından sonra da 20 Temmuz’a kadar cep telefonun sinyal verdiği ortaya çıkmıştı. Buna rağmen Öksüz’ün yakalananaması “Devlet kurumlarındaki kripto FETÖ’cüler tarafından korunuyor mu?” sorusunu gündeme getirmişti. Gülen’in “Adil Öksüz için gerekirse 50 hakimi yakarım” sözlerinin de bu kapsamda soruşturma dosyasına girdiği belirtildi.

DAVA YARIN BAŞLIYOR


Öte yandan, darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'ni işgal eden 196 asker ile aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün de bulunduğu 200 sanık hakkında açılan davanın görülmesine yarın başlanacak.

Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 9 aydır aranmasına devam edilen 15 Temmuz darbe girişiminin "Sır kutusu" Adil Öksüz, ilk kez gıyaben yargılanmaya başlanmış olacak.