Dünya Fethullah Gülen'le ilgili soru yağmuru

Fethullah Gülen'le ilgili soru yağmuru

Paylaş
Fethullah Gülen'le ilgili soru yağmuru

Başbakan Erdoğan, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in iade sürecine yönelik hukuki sürecin başlayacağını açıklamasının ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, gazeteciler tarafından Fethullah Gülen ile ilgili soru yağmuruna tutuldu

Gündelik basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıt veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, 'Fethullah Gülen'in iade edilmesi için başvuru olup olmadığı' sorularını yanıtsız bıraktı.

Haberin Devamı



Basın toplantısına katılan Amerikalı gazetecilerden biri, "Başbakan Erdoğan, bugün Fethullah Gülen'in ABD'den iade edilmesini isteyeceğini söyledi. Fethullah Gülen ile ilgili böyle bir resmi başvuru var mı" sorusunu yönelttiği Psaki, "Bu konulardaki politikamız gereği, bekleyen ya da potansiyel iade talepleri ile ilgili konuşamam. Yazık ki bu konuda söyleyebileceğim çok az şey var" diye konuştu.

Psaki, gazetecilerin ısrarlı sorularına karşın, Fethullah Gülen'in iade edilmesi için başvuru yapılıp yapılmadığı, ABD'deki statüsünün ne olduğu sorularını karşılıksız bıraktı. Bu konuların kişinin özel hayatına ilişkin konular olduğu gerekçesiyle soruları yanıtsız bırakan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, "Gülen ABD vatandaşı mı" sorusuna da "Bunla ilgili de konuşamam. Ama ABD vatandaşı olduğunu sanmıyorum" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

DHA