Siyaset FETÖ bir tek o şehirde yok
Paylaş
FETÖ bir tek o şehirde yok

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, FETÖ/PDY'nin Manisa’da kamu görevlilerinden her ay yüzde 5 ile 10 arasında ’himmet’ parası toplandığını belirtip, örgütün ülke genelinde idari ve mali yapılanma yapamadığı tek ilin Tunceli olduğunu söyledi

POSTA.COM.TR

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, FETÖ/PDY'nin Manisa’da kamu görevlilerinden her ay yüzde 5 ile 10 arasında ’himmet’ parası toplandığını belirtip, örgütün ülke genelinde idari ve mali yapılanma yapamadığı tek ilin Tunceli olduğunu söyledi.

Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, facebook hesabından FETÖ/PDY’nin Manisa’daki idari ve mali yapılanması hakkında dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Başsavcı Şimşek, Manisa’da iki yıldır yürüttükleri soruşturmada örgütün mali açıdan işadamlarını ve kamu görevlilerini hedef haline getirdiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Paylaşımının sonuna not düşen Başsavcı Şimşek, örgütün ülke genelinde idari ve mali yapılanma yapamadığı tek ilin Tunceli olduğu bilgisini verdi.

FETÖ, Tunceli'ye 1996'da Öz Munzur Koleji'ni kurarak girmek istedi. Ardından halka kurban bağışladılar. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, FETÖ'ye arazi bağışladı. Halk ayaklandı. Tunceli Barosu Başkanı Avukat Uğur Yeşiltepe gösteriye katıldılar diye "örgüt üyeliğinden" 6 ila 12 yıl hapis cezaları aldı. Davanın FETÖ'cü savcısı ve hakimi şu an hapiste.
Türkiye'de ilk kez FETÖ karşıtı gösteri 5 bin kişinin katılımıyla 2011'de Tunceli'de düzenlendi.


Haberin Devamı