Siyaset FETÖ’den 3 kez gözaltına alınan 2 kişi 'ByLock'tan tutuklandı
Paylaş
FETÖ’den 3 kez gözaltına alınan 2 kişi 'ByLock'tan tutuklandı

Samsun’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis tarafından üçüncü kez  gözaltına alınan 33 yaşındaki Mehmet Ali Işık ile 35 yaşındaki İsa Yiğit, tutuklandı

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bir süre önce iş adamlarına yönelik gerçekleştirdiği FETÖ/PDY operasyonu kapsamında iş adamlarının imamı oldukları iddia edilen ve meslekten ihraç edilen sağlık memuru Mehmet Ali Işık ve kapatılan Çanik Başarı Üniversitesi çalışanı İsa Yiğit, gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILDILAR



Yapılan araştırma sırasında serbest kalan iki şüphelinin ’ByLock’ kullandıkları ortaya çıkınca 4 gün önce yeniden Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak dün adliyeye sevk edilen ve Cumhuriyet savcısındaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Mehmet Ali Işık ve İsa Yiğit yine serbest bırakıldı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ



Cumhuriyet savcısının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz kabul edilmesinin ardından haklarında yakalama emri çıkarılan iki şüpheli bugün polis tarafından yakalanarak üçüncü kez gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Ali Işık ile İsa Yiğit çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakan ÇELİKBAŞ / DHA

Haberin Devamı