Gündem FETÖ'den tutuklanan Yarbay Kayacı'nın eşi: Eşim FETÖ'cü değil

FETÖ'den tutuklanan Yarbay Kayacı'nın eşi: Eşim FETÖ'cü değil

Paylaş
FETÖ'den tutuklanan Yarbay Kayacı'nın eşi: Eşim FETÖ'cü değil

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun 15 günde bir düzenlediği 'Halk Günü' toplantısına katılan 2 çocuk annesi Nazife Kayacı, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan eşi Yarbay Ramazan Kayacı'nın suçsuz olduğunu savunarak 'Eğer onu tutacaksanız, bizi de alın' dedi

Vali Seyfettin Azizoğlu toplantı salonunda ailece FETÖ mağduru olduklarına işaret eden sosyolog Nazife Kayacı'nın feryadını dinledi. 9. Kolordu Komutanlığına bağlı Topçu Alayı, 1. Topçu Tabur Tabur Komutanı olan eşi Yarbay Ramazan Kayacı’nın 7 Ağustos günü gözaltına alındığını anlatan Nazife Kayacı, eşinin 13 günlük gözaltı ardından tutuklandığını hatırlattı.


Yaşları 13 ve 12 olan iki erkek çocuk annesi Nazife Kayacı, eşi ile akraba olduklarını ifade etti ve ağlamaklı olarak şöyle konuştu:

"15 Temmuz darbe gecesi Erzurum’da hiçbir hareketlilik olmadı. Eşimin tek suçu asker olmak. Ben ve çocuklarımın da tutuklanmasını istiyorum. Buraya tutuklanmak için geldim. Yarbay olan eşim, 15 Temmuz günü saat 23.00’de Alay Komutanı emriyle birliğinin başına gitti. Komutanların birliğin başında olmasını ve darbe girişimine karşı tedbir alınması istendi. Birlikte hiçbir hareketlilik olmadı, darbe teşebbüsünde bulunulmadı. Ancak 7 Ağustos’ta eşim gözaltına alındı, 19 Ağustos’ta terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Psikolojik yönden ’etkilenmesinler’ diye çocuklarıma babalarının görevde olduğunu bildirdim. Eşim bana ’Keşke doğruyu söyleseydin. Çünkü ben hayatımda çocuklarımın yüzünü karartacak leke bırakmadım’ dedi. Eşimle görüştürülmüyorum. Sizden çocuklarıma söylediğim, babalarının görevden getirilmesini istiyorum. Ben 17 yıldır evliyim ve KPSS’ye giriyorum, ama kazanamıyorum. İnanın ki eşimin yüzü anasının ak sütü gibi ak. Eğer onu tutacaksanız bizi de alın. Eşimin FETÖ ile bir bağlantısı yok. Okullarında okumadı, eğitim vermedik, hizmet etmedik. Suçlu olsaydı vekaleten tabur komutanlığı görevine getirilmezdi. Hani suçlu ile suçsuz ayırt edilecekti. Şimdi ben çocuklarıma ne diyeceğim Vali bey."

Komutanın eşini dinleyen Vali Seyfettin Azizoğlu, yargı sürecinin devam ettiğini, eşi ile görüşmesini sağlayacağını bildirdi. Vali Azizoğlu "İnşallah hak yerini bulacak" dedi. Vali Azizoğlu ile toplantı bitiminde kısa bir süre görüşen Nazife Kayacı, valilik salonundan ayrıldı.

DHA