Gündem FETÖ kumpasıyla ordudan uzaklaştırılan pilotlar geri dönüyor

FETÖ kumpasıyla ordudan uzaklaştırılan pilotlar geri dönüyor

Paylaş
FETÖ kumpasıyla ordudan uzaklaştırılan pilotlar geri dönüyor

FETÖ'cü doktorların verdiği sahte çürük raporlarıyla ordudan uzaklaştırılan pilotlar orduya geri dönüyor. Bu pilotlardan bazılarının rütbelerini dün Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal taktı. Dün FETÖ'den gözaltına alınan bazı pilotlar ise kelepçelenerek Emniyet'e götürüldü

FETÖ, 2007-2015 arasında kendi adamlarını yükseltmek için binlerce subay ve astsubayı kurduğu kumpaslarla tutuklatmış, bazılarını yıldırıp istifa ettirmişti. Bu süreçte; Türk Hava Kuvvetleri’nden 500 savaş pilotu FETÖ’cü askeri doktorların verdiği sahte çürük raporlarıyla ordudan uzaklaştırılmıştı.

12 MAĞDUR ORDUYA DÖNDÜ


15 Temmuz darbe girişimi sonrası siyasi hava tam tersine dönmüş ve FETÖ mağduru askerlere orduya dönüş yolu açılmıştı. Dönüş başvurusu yapan askeri pilotlardan ilk 12’si gerekli testleri geçti ve orduya döndü. Bu savaş pilotlarına rütbelerini bizzat Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal dün taktı .


55 FETÖ’CÜ PİLOT GÖZALTINDA


Konya savcılığı 15 Temmuz darbe girişiminin şer odaklarından Konya 3. ana Jet Üssü’nde soruşturma yürütüyordu. Bu kapsamda dün FETÖ’cü askerlere yönelik büyük bir operasyon yapıldı. 8 ilde 54’ü üsteğmen 55 savaş pilotu gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar kelepçelenerek Emniyet’e götürüldü .