Gündem FETÖ'nün kalesi, kurşuna dayanıklı ateş tuğlasından inşa edilmiş

FETÖ'nün kalesi, kurşuna dayanıklı ateş tuğlasından inşa edilmiş

Paylaş
FETÖ'nün kalesi, kurşuna dayanıklı ateş tuğlasından inşa edilmiş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ-PDY) gizli toplantılarının yapıldığı belirlenen Altunizade FEM Dersanesi binasında yapılan incelemeler, yeni detayları ortaya çıkardı. Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in Amerika'ya gidişinden önce kullandığı çatı katı duvarlarının kurşuna dayanıklı ateş tuğlasından inşa edildiği ortaya çıktı

FETÖ'nün en gizli toplantılarının yapıldığı Altunizade FEM Dershanesi binası, yapılan incelemelerin ardından Maarif Vakfı'na devredildi.

Binada yapılan incelemeler, FETÖ merkezinin adeta bir gizli servis ofisi gibi donatıldığını ortaya çıkardı.


ÇATIŞMAYA DAYANIKLI HALE GETİRİLMİŞ


Daha önce şifreli asansörleri ve gizli geçitleri ile haberlere konu olan binanın, yapılışı itibariyle de olası bir çatışmaya dayanıklı hale getirildiği öğrenildi.


METAL ZIRH İLE KAPLANIP KURŞUN GEÇİRMEZ OLARAK TASARLANMIŞ


FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Amerika'ya gidişinden önce kullandığı binanın çatı katının duvarlarının metal zırh ile kaplandığı ortaya çıktı. Çatı katının camları kurşun geçirmez olarak tasarlanırken, duvarlarda da beton yapının üzerine mermiye dayanıklı ateş tuğlasının kullanıldığı tespit edildi. Ekipler, duvarlarda, yangın dedektörü içinde ve elektrik prizlerinde ise çok sayıda ses kayıt cihazı ve kamera olduğunu belirledi.