Siyaset Fetö'nün nakit paniği
Paylaş
Fetö'nün nakit paniği

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrası elebaşı Fetullah Gülen'in örgüt üyelerine verdiği talimatlar bir bir deşifre edilirken, köşeye sıkışan FETÖ'cülerin yeni yeni yöntemlere başvurduğu ortaya çıktı

İzmir'de "Altın Şehir" eyaleti adı altında yeniden örgütlenmeye giden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonda, Ege faaliyetlerini organize eden H.K. (41) ve eşi M.K'nın evinde yastık içinde saklanan örgüte ait 448 bin 468 dolar ele geçirildi. Iğdır'daki bir operasyonda ise, buzdolabına saklanan 10 bin 200 dolar ve 127 bin liranın yanı sıra 89 bin lira değerinde 3 adet çek bulundu.

Örgütün kirli çamaşırlarını ortaya döktüğü için hedef alınan Gülen'in eski sağ kolu Nurettin Veren, FETÖ'cülerin örgüt evlerine yapılan baskınlarda ele geçirilen paraların örgüt için küçük rakamlar olduğunu söyledi.

"PARALARI ZULA YAPIYORLAR"


Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in iddiasına göre yıllar önce milyonlarca doların konteynerlerle saklandığını iddia eden Veren, "FETÖ'cüler ev ve arazilerini alelacele nakite çevirerek şeytani planlarını devreye sokuyorlar. Çünkü yakalandıktan sonra gerekli olan şey para. Paraları zula yapıyorlar. Bu paraları ya gömüyorlar ya da ikinci üçüncü kişiler üzerine yapıp, kendileri ile hiç bağlantılı olmayan kişilere teslim ediyorlar. Ayrıca İzmir'deki Özdere ve Gümüldür ile Muğla'daki Milas ve Bodrum'da milyonlarca dolar saklı. O paraların bulunması lazım" dedi.

Veren, ayrıca örgütün yeniden yapılanması için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 100 kişinin adını da yakın zamanda Cumhuriyet Başsavcılığı ile paylaşacağını sözlerine ekledi.​

Haberin Devamı