Gündem FETÖ'nün 'Tanzanya imamı' tutuklandı

FETÖ'nün 'Tanzanya imamı' tutuklandı

Paylaş
FETÖ'nün 'Tanzanya imamı' tutuklandı

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, örgütün "Tanzanya imamı" olduğu öne sürülen "Halit" kod adlı Atilla Ün tutuklandı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün "Tanzanya imamı" olduğu ileri sürülen ve firari olan Ün'ün, saklanmak için Ataşehir'de bir avize dükkanında işçi olarak çalıştığını ve aynı dükkanda yatıp kalktığını belirledi.

FETÖ'nün Tanzanya'daki iş adamı derneği ABİDAT'ı kuran ve örgütün kapatılan derneği "Kimse Yok Mu"da uzun yıllar yöneticilik yapan "Halit" kod adlı Atilla Ün, geçen hafta düzenlenen operasyonda yakalandı.


TÜRKİYE'YE YASA DIŞI YOLLARDAN GELMİŞ


Uzun süredir söz konusu dükkanda saklanan Ün'ün, vatandaşlarca Kimse Yok Mu Derneğine bağışlanan kurban, su kuyusu ve diğer yardım paralarını farklı alanlarda kullandığı ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tanzanya gezisi öncesi, bu ülkeden kaçtığı ve Türkiye'ye yasa dışı yollardan girdiği öğrenilen Ün, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AA