Siyaset Fetullah Gülen örgüt üyelerini motive etmek için iç çamaşırını göndermiş!
Paylaş
Fetullah Gülen örgüt üyelerini motive etmek için iç çamaşırını göndermiş!

Adana merkezli 3 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken bir evde FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in ABD’den gönderdiği iç çamaşır parçaları bulundu. Bu iç çamaşırı parçalarının örgüt üyelerine motivasyon sağlaması için dağıtıldığı ortaya çıktı

Adana polisi, FETÖ örgütünün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı ileri sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Adana merkezli 3 ilde eş zamanlı gerçekleşen operasyonda, aralarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilin ablası Fatma Ş. ile bölgenin il ağabeylerinin danıştığı örgütün üst düzey sorumlusu olan eşi İhsan Ş. ile birlikte biri 1. sınıf, diğeri 4. sınıf emniyet müdürü toplam 9 kişi gözaltına alındı.

FETULLAH GÜLEN'İN İÇ ÇAMAŞIRI TAKKE İÇİNDE BULUNDU

Operasyonda örgütün önemli isimlerinden Osman A. da gözaltına alındı. Zanlının saklandığı gaybubet evinde yapılan aramada Fetullah Gülen’e ait olduğu ve Pensilvanya’dan getirilen iç çamaşırlarının bir takke içinde seccadenin yanında bulunduğu ileri sürüldü. Bu iç çamaşırının kesilerek parçalarının örgüt üyelerine motivasyon sağlaması için dağıtıldığı ortaya çıktı.

Ayrıca Osman A.’nın evinde yine çok sayıda örgütün yayın organları ait kesilen makbuzlar ele geçirildi. Zanlının örgütün yayın organlarına vatandaşları abone yapıp parasını da örgüte aktardığı iddia edildi. Daha önceki operasyonlarda da Fetullah Gülen’in yarım bıraktığı yiyecek, içmediği su, mendili gibi şeylerin örgüt üyelerine dağıtıldığı ortaya çıkmıştı.

17-25 ARALIK'TAN BU YANA ARANIYORLAR

FETÖ’nün sözde kendi devlet modelini uygulamak istediği ilin ablası olan Fatma Ş. ile eşi İhsan Ş.’nin 17-25 Aralık operasyonunun bir ay öncesinden bu yana arandığı belirlendi. Karı koca, Adana’da Belediyeveleri Mahallesi’ne yapılan operasyonda yakalandı. Zanlı karı kocanın çok kez ABD’ye gittikleri bir süre burada kaldıktan sonra tekrar geldikleri de ileri sürüldü.

Fatma Ş.’nin vali ve vali eşleri ile birlikte koordine ettikleri kermes ve daha değişik etkinliklerde elde ettikleri paraları FETÖ’ye aktardığı, genç kızları örgütle bağlantısı olan erkeklerle evlendirdiği ortaya çıktı. Polis tarafından yakalanan çiftin üzerinde sahte kimlikler bulundu.

Haberin Devamı