Ekonomi 'Fiat 500 Coupe Zagato' bir yaşam tarzı

'Fiat 500 Coupe Zagato' bir yaşam tarzı

Paylaş
'Fiat 500 Coupe Zagato' bir yaşam tarzı

Fiat 500 Coupe Zagato konsepti, gerek tasarım hatları gerekse motor teknolojisi bakımından sunduğu farklılıklarla dikkati çekiyor

Fiat’ın 2011 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilediği Fiat 500 Coupe Zagato konseptiyle ilgili olarak limitli sayıda seri üretim kararı alındı.

Haberin Devamı

Özellikle konsept aracında kullanılan beyaza doğru dönen sarı gövde rengi, Fiat 500 Coupe Zagato’nun farklı kimliğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte çifte bombeli tasarımlı tavan ise aracın coupe ve hatchback arası tasarımını daha da vurgulaması bakımından önem kazanıyor.

Fiat 500 Coupe Zagato, sportif kişiliği ile bir senkronizasyon içinde, parlak krom dış unsurlar, yeni çift kol formlu, sentetik ekli (APP-TECH’ten yapılma) 17 inç krom gölgeli jantlar, 205/40 R17 lastikler ve 4 delikli fren diskleri ile donatıldı.

Aynı tasarım etkisi iç mekanda da, özellikle de geleneksel sportif "baklava" desenli koltuklardan esinlenen, yüksek teknoloji ürünü kumaş ve sarı güderi ile birlikte kullanılan döşeme ve siyah doğal deri çerçeveyle kaplanan koltuklarda da görülüyor. Belirgin sportif görünüm, sarı güderi kavramalarla aynı renkteki kontrast dikişli, yine deriyle kaplı direksiyon simidinde ve dış mekan rengine uyumlu "eko-krom" ile işlenerek agresif bir görünüme sahip kokpit panelinin çevresinde de kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

TwinAir teknolojisine sahip 105 HP’lik motorun ilk defa görücüye çıkması bakımından önemi artan Fiat 500 Coupe Zagato’nun 155 Nm tork üreten 0.9 cc’lik TwinAir teknolojili yeni motoru, düşük yakıt tüketimi ve 95 g/km’lik düzeyde çevreci olarak nitelendirilecek karbondioksit salınımı sunuyor.

Fiat 500 Coupe Zagato, ağırlıklı Kuzey Amerika pazarı için Meksika’da üretilecek. Fiat 500 Coupe Zagato’nun seri üretim versiyonundan sınırlı sayıda Avrupa pazarlarına da ithal edilmesi hedefleniyor.