Ekonomi Fiat'ın ilk elektrikli ticarisi Bursalı Doblo EV olacak

Fiat'ın ilk elektrikli ticarisi Bursalı Doblo EV olacak

Paylaş
Fiat'ın ilk elektrikli ticarisi Bursalı Doblo EV olacak

Tofaş İcra Kurulu Başkanı Ali Pandır, Fiat'ın elektrikli model geliştirme işini Tofaş'a havale ettiğini belirterek, “Fiat'ın ticari versiyondaki ilk elektrikli aracı Doblo EV'i geliştirdik. İlk prototipi Bursa'daki fabrikada ürettik. Talep olursa 2011'de seri üretime alacağız” dedi

İşi Tofaş’a havale etti

Haberin Devamı

Tofaş, Fiat’ın ticari versiyondaki ilk elektrikli aracı Doblo EV’i geliştirdi. İlk prototipi Bursa’daki fabrikada ortaya koyan Tofaş, talep olursa 2011 ortalarında aracı seri üretime alarak Avrupa’ya ihraç edecek.

Tofaş İcra Kurulu Başkanı Ali Pandır, sektördeki bütün üreticilerin hibrid veya elektrikli çevreci bir araç projeleri olduğunu hatırlatarak Fiat’ın da yıllardan beri bu tür projeleri bulunduğunu söyledi. Tofaş’ın hafif ticaride Fiat’ın araştırma-geliştirme (ar-ge) ve üretim üssü olduğunu belirten Pandır, Fiat’ın elektrikli model geliştirme işini Tofaş’a havale ettiğini kaydetti.

Talep 1500-2 bin olur

Ali Pandır şöyle dedi: “Hedeflediğimiz, Avrupa’da yılda 500 tane talebin belki 1000-1500’lere çıkması. Önümüzdeki 1-2 yılda talep 1500-2000’lere çıkabilir ama 10 bin 20 binlik talep hâlâ gelemeyecektir. Elektrikli Doblo, Fiat’ın ısrarından ziyade Tofaş’ın proaktif davranmasıyla mümkün oldu. 1.5 yıl önce Fiat ile Doblo ve Fiorino’nun elektrikli versiyonlarının geliştirilmesi konusunda anlaşma yaptık. Fiorino’nun da elektriklisi için çalışıyoruz. Elektrikli Fiat Doblo için yatırımlarımız devam ediyor. Aracın prototip maliyeti 20 milyon euro. İki prototip yaptık. Biri şu an İtalya’da.”

Haberin Devamı