Spor FIBA, Avrupa Komisyonu'nun kararını desteklediğini açıkladı

FIBA, Avrupa Komisyonu'nun kararını desteklediğini açıkladı

Paylaş
FIBA, Avrupa Komisyonu'nun kararını desteklediğini açıkladı

Uluslararası Basketbol Federasyonu FIBA, bugün yayımladığı bir bildiriyle Avrupa Komisyonu'nun Uluslararası Paten Birliği ISU ile buz pateni sporcuları arasında görülen davada verdiği kararı desteklediğini açıkladı.

Uluslararası Basketbol Federasyonu FIBA, bugün yayımladığı bir basın bildirisiyle Avrupa Komisyonu'nun Uluslararası Paten Birliği ISU'ya yönelik verdiği kararı desteklediğini açıkladı.

Uluslararası Kayak Birliği ISU, son yaptığı düzenlemede buz pateni sporcularının kendilerinin düzenlemediği herhangi bir organizasyona izinsiz katılmalarını yasakladığını duyurmuştu.

Buz pateni sporcularının bu karara itiraz edip konuyu Avrupa Komisyonu'na taşımasının ardından görülen davada haksız bulunan ISU, bu gelişme üzerine kararını değiştirmek zorunda kalmıştı.

FIBA da bugün yaptığı yazılı açıklamayla Avrupa Komisyonu'nun bu kararını sonuna dek desteklediğini ve kendilerinin de basketbolculara yönelik tüm kısıtlamaların karşısında olduğunu duyurdu.

Açıklamada FIBA'nın bundan böyle kendi organizasyonlarının yerine EuroLeague ve EuroCup'a katılmak isteyen kulüpleri, yetkilileri ve hakem antrenörlerini cezalandırmayacağı belirtildi.

Buz pateni sporcularının yaptığı itirazın bir benzeri 2016'da Euroleague Basketball tarafından FIBA için yapılmıştı. ISU'yla aynı kuralları uygulamakla eleştirilen FIBA, bu kararıyla suçlamalara son noktayı koydu.

Haberin Devamı