Türkiye (Son Dakika) Fidan dikmek için açtığı çukurdan kafatası çıktı!

Fidan dikmek için açtığı çukurdan kafatası çıktı!

Paylaş
Fidan dikmek için açtığı çukurdan kafatası çıktı!

Bodrum'da bir villanın bahçesinde, fidan dikimi için açılan çukurda kafatası bulundu. İlk incelemelere göre, kafatasının 80 ile 100 yıllık olduğunun sanıldığı kaydedildi. Polis, bahçede kazı çalışması başlattı

Ortakent- Yahşi Mahallesi’ndeki Müsgebi Caddesi Manolya Sokak’taki bir villanın bahçesine fidan dikmek isteyen ev sahibi, açtığı çukurda kafatası buldu. Bunun üzerine bugün saat 14.00 sıralarında polisi arayan ev sahibi, durumu bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polisin yaptığı incelemede, kafatasının yakın bir döneme ait olmadığı belirlendi. Kafatasının 80 ile 100 yıllık olduğunun sanıldığı kaydedildi. Bahçe olası iskelet parçaları bulunması ihtimaline karşı polis, kazı çalışması başlattı. Mahalle sakinleri, ilgi ve merakla çalışmaları izlemeye koyuldu.

KAZI ÇALIŞMALARI SONA ERDİ


Bodrum’da, bir villanın bahçesinde açılan çukurda kafatası bulunması üzerine kazı başlatan polis, çalışmalarına son verdi. Kafatası harici herhangi bir iskelet parçasının bulunmadığı belirtildi. Bulunan kafatası ise Emniyet’e götürüldü.

Villanın sahibi armatör Ali Üsküdarlı, "Bir süre önce villamı kiraya vermiştim. Arkeolog bir kadın oturuyordu. O zaman evine girip sohbet ettiğim zaman evinde bir kafatası görmüştüm. O zaman bana ’Bu süs’ demişti. O olabilir mi bilmiyorum. Bugün de evi kiraya verdiğim yeni kiracı bahçeyi kazarken kafatasına rastlamış. Emniyet güçleri tarafından bahçede kazı yapıldı ama başka bir ize rastlanmadı" dedi.

Evin bir önceki kiracısı olan arkeoloğun ifadesine başvurulacağı belirtildi.


Yaşar ANTER- Osman URAS/BODRUM (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı