Ekonomi #fiestaarkadas ile 2.etap sona erdi

#fiestaarkadas ile 2.etap sona erdi

Paylaş
#fiestaarkadas ile 2.etap sona erdi

#fiestaarkadas ile 2.etap sona erdi

Bazı arabalar babadır, bütün aileyi bir araya getirir. Bazıları koşucudur, iki kişilik heyecan için birebirdir. Bazı arabalar arkadaştır, hem makuldür, hem de her yola gelir. Ben Fiesta’yı arkadaş olarak görüp, #fiestaarkadas etiketi ile twitter’da paylaştıklarımı ve geçtiğim yolları bu ayki dergimiz için bir araya getirmeye çalışacağım. Yazı: Hasan Aytekin



Fiesta ile ilk yolculuğum Ankara- İstanbul arasında bir gidiş – dönüş yolu ile başladı. Facebook ve twitter’dan ilk paylaşımlarıma gelen ilk notlar; Fiesta’nın uzun yol için çok ses yapacağı ve uzun yol için küçük olduğu idi. Bu ilk uzun yol çıkışında bu noktalardan küçüklük dışında benim için çok sorun olmadı. Uzun yolda çok önemli bir müzik tutkum olmasa da Sony müzik sisteminin de etkisi ile çok zorlu bir yol geçmedi. Fiesta’nın direksiyon kullanımı, sürüş kalitesi uzun yolda iyi iş çıkarttı. Yalnız ani hız düşmelerinde tekrar hızlanmak için beklemek sıkıcı idi. Bunun dışında Fiesta bana uzun yolda mekanik bir sorun çıkartmadı. Bu etapta Fiesta daha canlı bir motor beklentime rağmen sürüş dinamikleri ile beğenimi kazandı. Ayrıca Fiesta yeni yüzü ile yola devam etse de bu eski yüzün hala çok beğenildiğini de tekrar gördüm.

Artık yola çıkarken kasetler, CD ler taşımaya gerek yok. USB’nize sevdiğiniz (veya benim gibi beğenisine güvendiğiniz arkadaşlarınızın sevdiği) parçaları yüklemeniz yeterli oluyor. Fiesta hem Iphone da hem kendi radyosunda hem de USB’den müzik çalmada bana yol boyunca güzel eşlik etti. Uzun yolda Fiesta’nın ses sisteminin iPhone ile uyumu, bu sistemin özellikle sevdiğim taraflarından. Ayrıca araç içi mikrofonlardan sesli iletişimi rahatça kurabiliyorsunuz. Karşı tarafın sesi size net geldiği gibi, konuşmadan karşı tarafa sesinizin net gittiğini hissedebiliyorsunuz.

Fiesta’nın iç mekanı üst donanım seviyesinin etkisi ile aracımızda düzgün bir görünüme sahipti. İç mekanın daha ferahlatacak yeniliğin bu modellerde daha çok mutlu müşteri çıkartacağını düşünüyorum. Çünkü Fiesta’nın satış başarısında Focus almak isterken bütçe kısıtlamaları nedeni ile bu araca geçenler de var. Burada arka koltukta ve bagajda yapılacak küçük kazanımlar bile tüm müşterileri daha fazla memnun edecektir. Bu noktayı yeni Fiesta’da özellikle dikkat edeceğim.

İstanbul trafiğinde dizel motorun düşük devirlerde ki isteksizliği kullanımımın ilk günlerinde canımı sıkmıştı. Bunun dışında Fiesta temiz vites yolları, kompakt yapısı ile İstanbul trafiği için biçilmiş kaftan. Dizel motora alıştığınızda, hareketli ve keyifli bir şehir içi kullanımı, Fiesta’dan şehir içinde keyif ve dizeli ile verim alacağınız kesin. Şehir içi parklarda arabaya çok alışsanız da park sensörlü Fiesta almanızı özellikle tavsiye ediyorum.

Fiesta’nın tartışmasız en iyi tarafı direksiyonu. Otobanda rahatça kullandığım Fiesta’yı toprak zeminde de keyifle kullandım. İstanbul - Kıyıköy arasında ki toprak satıh ve asfalt virajlar hem direksiyonun hem de süspansiyonların etkisi ile gayet keyifli geçti. Araç yalıtımı biraz daha üst seviyede olsa idi çok çok daha keyifli olacaktı.

Fiesta ile görmeyi en çok sevdiğim yer Safranbolu oldu. Görmeyen varsa Safranbolu’yu tarihini, doğasını, çevresini herkese şiddetle tavsiye ederim. Saat kulesi, eski evleri, doğası ve vadi içerisinde ki yerleşimini mutlaka görmelisiniz. Fiesta ile Safranbolu’nun İzzet Paşa Cami ‘nin önüne kadar girdim. Biraz zorlansam da ara yollarda gezebilmek güzel idi. Safranbolu kent tarihi müzesi Türkiye’nin çoğu şehrine örnek şekilde düzenlenmiş. Daha önce hükümet konağı olarak kullanılan müze binası hem heybetli duruşu ile hem de manzarası ile gayet güzel bir yerdi. Fiesta ile ara yollardan çıktığınız bu müzeye çıkarken de inerken de çok dikkatli olmanızı ayrıca tavsiye ediyorum. Ayrıca ben gidemesem de İnce kaya su kemerini de gezmeyi siz ihmal etmeyin. Buradan Ankara yönüne çıkan ara yolda oldukça keyifli bir çevreye ve sürüş parkuru olduğunu da belirtmeliyim. Gelirken de yolunuzu mümkünse Ahmet Usta’dan geçsin. Bartın- Amasra-Ulus ve Ahmet Usta Geçidi güzergahı gayet keyifli bir yol sunuyor. Ben bir kartalın sabah yolunda benimle yarıştığına şahit oldum. Umarım kışın buradan geçmek için şansım olur.

Sonuç olarak Fiesta’yı İstanbul, Ankara, Safranbolu, Karabük ve Kırklareli hattında, şehir içinde ve şehir dışında kullandım. Fiesta’nın beklenti içerisinde kaldığım noktalar iç mekanda daha fazla genişlik, geri görüş açıları ve daha canlı motor oldu. Yakıt olarak 100 km’de 5,1 litrelik bir değer elde ettiğim Fiesta’nın en çok öne çıkan iyi yanları ise sürüş kabiliyeti, dizel motoru, ses sistemi ve satış başarısı oldu. İyi satış yapan bir arabayı almak hem ülke şartlarına makul bir cevap veren, her yola gelen aracı almamızı sağlarken, serviste daha bol malzemeyi, ikinci elde daha iyi şartları beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı