Spor FIFA 25 milyar dolarlık teklifi görüşmek üzere toplanıyor

FIFA 25 milyar dolarlık teklifi görüşmek üzere toplanıyor

Paylaş
FIFA 25 milyar dolarlık teklifi görüşmek üzere toplanıyor

FIFA, 6 kıta konfederasyonuyla bir araya gelerek 25 milyar dolarlık 'Yeni Kulüpler Dünya Kupası' ve 'Global Uluslar Ligi' turnuvalarını masaya tarıacak.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, içinde Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD'den yatırımcıların da bulunduğu Japonya'ya ait bir konsorsiyumun sunduğu 25 milyar dolarlık teklifi kıtaların futbol organizasyonlarıyla görüşecek.

Konfederasyon Kupası yerine 24 takımlı bir Kulüpler Dünya Kupası organizasyonu için sunulan ve 12 yıllık olan teklifin yanı sıra 18 milyon pound'luk 'Global Uluslar Ligi' projelerinin geleceğine karar verilecek.

EN İYİLER YER ALACAK


Gelecek ay yapılacak görüşme sonrası olumlu sonuç çıkarsa 2021'den itibaren 24 takımları Kulüpler Dünya Kupası uygulanmaya başlayacak. Dört yılda bir yapılacak ogranizasyona Avrupa'dan 12 takım katılacak.

Bu takımlar son 4 yılın Şampiyonlar Ligi finalistleriyle (8) Avrupa Ligi şampiyonlarından(4) oluşacak. Eğer takım sayısı 12'ye tamamlanamıyorsa UEFA sıralamasına göre sıradaki takımlara davet gönderilecek.

Bir Türk takımının bu kupaya katılması için Şampiyonlar Ligi'nde final oynaması ya da Avrupa Ligi şampiyonluğu kazanması gerekiyor. Bunlar gerçekleşmezse UEFAsıralamasında ilk 20'de yer alacak bir Türk takımı, birden fazla takımın 12 ülkelik kontenjanda yer alması durumunda katılım için şans elde edebilir.

Güney Amerika'dan Copa Libertadores'in son 4 sene şampiyonu olan takımlar doğrudan kupaya katılacak. Afrika, Asya ve Kuzey Amerika konfederasyonlarından da 2'şer takım organizasyona dahil edilecek. Son takımı belirlemek için ise Güney Amerika bölgesinden bir takımla Okyanusya bölgesinden bir takım play-off oynayacak.

Haberin Devamı