Spor FIFA'dan Maradona'ya yasak

FIFA'dan Maradona'ya yasak

Paylaş
FIFA'dan Maradona'ya yasak

FIFA, ayrılıkçı Katalonya bölgesini sembolik olarak temsil eden Katalonya Milli Takımı ile Arjantin arasındaki özel maç öncesinde yasaklı olan Maradona'ya uyarılar yaptı

2010 Dünya Kupası elemelerinde Uruguay maçı sonrasında yaptığı açıklamalardan dolayı FIFA tarafından 2 ay ceza alan Maradona, yarınki maçı Nou Camp tribünlerinden izleyecek.

FIFA’nın konuya çok hassas yaklaşarak, Arjantin Futbol Federasyonu’na teknik direktör Diego Armando Maradona’nın Katalonya özel maçı öncesinde kamu önünde yapılan hiçbir organizasyona katılmamasını tavsiye ettiği belirtildi.

İspanyol basınında çıkan haberlerde, Maradona’nın Katalonya Milli Takımı’nın yeni teknik direktörü Hollandalı Johan Cruyff ile birlikte fotoğraf çektirmesine bile yasak konulduğu iddia edildi.

CRUYFF DALGA GEÇTİ


Basından habersiz olarak otelde Maradona’yı ziyaret eden Katalonya Milli Takımı’nın teknik direktörü Cruyff ise konuyla ilgili olarak "Sadece ailelerden konuştuk çünkü futbol konuşmak bile yasak" şeklinde alaylı konuştu.

Arjantin Futbol Federasyonu yetkilileri, Maradona’nın kurallara saygı gösterip, FIFA tarafından daha büyük bir ceza almasının önlenmesi için gerekli tavsiyelerin yapıldığını söylediler.

1988-1996 yılları arasında Barcelona teknik direktörlüğü yaptıktan sonra bir daha aktif olarak çalışmayan Cruyff, 13 yıl aradan sonra yarın ilk maçına çıkacak.

Haberin Devamı