Gündem Fikirtepe'deki sembol ev yıkıldı

Fikirtepe'deki sembol ev yıkıldı

Paylaş
Fikirtepe'deki sembol ev yıkıldı

İstanbul Fikirtepe'de kentsel dönüşümün simgesi haline gelen bina, 5 daire karşılığı anlaşma sağlanmasının ardından yıkıldı

Kentsel dönüşümün projesi kapsamında Kadıköy Fikirtepe’deki bina sahipleri ile anlaşma sağlanarak, burada bulunan evler yıkılmıştı. Ancak 30 bin metrekarelik arsanın ortasında bulunan 2 katlı evin sahibi Alaaddin Demirel ile anlaşma sağlanamadığı için yıkılamamıştı.

Haberin Devamı



Uzun süren görüşmelerin ardından müteahhit firmanın ev sahibi Alaaddin Demirel’i ikna etmesinin ardından bugün evin yıkımı gerçekleşti. İş makineleriyle yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışmanın ardından son ev de yıkılarak arsa kentsel dönüşüm için hazır hale getirildi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20162","20162","201408","20162-170976.jpg","1", "0","Fikirtepe'deki o ev yıkıldı");



Müteahhit firmanın genel müdürü Hasan Can yavuz, sürecin uzun sürdüğünü kaydederek, “Sonunda bir anlaşma sağlandı. 500 kişiye yakın toprak sahibiyle anlaşmanın yapılmasın ardından bakanlık yardımı ile anlaşma sağlandı. Şu anda da yıkımı gerçekleşiyor. Bu yıkım Fikirtepe’nin kilit noktası hakline geldiği için önemlidir. Bizim bütün sakinler ile yaptığımız anlaşmayı çeşitli nedenler ile imzalamamıştır. Sonrasında da imzaladı. İnşaat fiilen başlamıştır. Bina yapımına ise 2 buçuk ay içinde başlarız” diye konuştu.

İHA