Gündem Fıkra gibi Hükümet Konağı

Fıkra gibi Hükümet Konağı

Paylaş
Fıkra gibi Hükümet Konağı

Başbakan Erdoğan'ın memleketi Rize Güneysu'da yapımı büyük ölçüde tamamlanan Hükümet Konağı binasının tavan yüksekliğinin sadece 1 metre 85 santimetre olduğu yeni ortaya çıktı

KAYMAKAM FARK ETTİ

Haberin Devamı

Son dönemde ‘Labirent gibi üst geçit’ ve ‘8 katlı merdivenle ulaşılabilen apartman’ gibi ilginç yapı haberleriyle gündeme gelen Rize’de bu kez de Başbakan Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu’da yapımı süren Hükümet Konağı binasındaki hata güldürdü.

Binanın birçok yerinde tavan yüksekliğinin sadece 1 metre 85 santimetre olduğu anlaşıldı. Bu komik durumu, Güneysu Kaymakamı Suat Demirci ile Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, inşaatı gezerken fark etti.

‘GÖZDEN KAÇMIŞ’

Bu hatanın inşaatın yüzde 75’i tamamlandıktan sonra fark edilmesi ilginç bulundu. Binanın müteahhidi Hakkı Sarı, “İnşaat sırasında Bayındırlık Bakanlığı kontrolörleri değişik zamanlarda inceleme yaptı.

Tavanın alçaklığını onlar da gördü. Ancak iş devam etti. Proje üzerinde gözden kaçan bir durum olmuş olabilir. ‘Uygulama sırasında yetkilileri niye uyarmadınız?’ denilebilir. Büyütülecek bir iş değil, halledilebilir” dedi.

Haberin Devamı

YENİ PROJE HAZIRLANDI

Hatanın fark edilmesi üzerine inşaatı durdurulan Güneysu Hükümet Konağı’nı 1.85 metre boyundaki Başbakan Erdoğan’ın açması bekleniyordu. Hata fark edilmeyip bina tamamlansaydı, Erdoğan açılış sırasında Hükümet Konağı’nı başını eğerek gezmek zorunda kalacaktı.

Şimdi yeni bir proje hazırlandı ve onay için Bayındırlık Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlık projede tadilat onayını verirse tavan yüksekliği normal kat seviyesi olan 3 metre 65 santimetreye çıkartılacak.

DHA