Gündem Fıkra gibi 'Uçak düştü' söylentisi

Fıkra gibi 'Uçak düştü' söylentisi

Paylaş
Fıkra gibi 'Uçak düştü' söylentisi

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde 'Uçak düştü' söylentisi halkı bir anda ayağa kaldırdı

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi’nde, ‘Uçak düştü’ söylentileri halkı ayağa kaldırdı. Yetkililerin başlattığı çalışma sonucunda uçağın düştüğü iddia edilen bölgede, yakılan 15 adet hurda otomobil lastiği bulundu. İlçe halkı rahat bir nefes alırken, çalışmalar sonlandırıldı.

Haberin Devamı

Fıkra gibi olay, dün saat 20.00 sıralarında Bigadiç'te meydana geldi. Büyük bir patlamanın ardından Simav Çayı yakınlarında yangın çıkınca bazı Bigadiçli vatandaşlar yangının düşen bir uçak nedeniyle meydana geldiğini ileri sürdü. Vatandaşlar arasında çıkan ‘Uçak düştü’ söylentisi büyüyüp ilçe halkını ayağa kaldırdı.

HURDA LASTİKLERE ULAŞILDI!

Gelen ihbarlarlar üzerine güvenlik güçleri Savaştepe’de araştırma çalışması başlatırken, Sarıbeyler Beldesi Belediye Başkanı Lütfü Arslan da, Türkmentepe Mevkii ile Kongurca, Güvem, Çukurçayır, köylerinde arama çalışmaları başlattı. Olay ilçe halkının dışında TV kanallarına da yansıdı. Yapılan çalışmalar sonucunda ‘Uçak düştü’ söylentileri asılsız çıkarken, bölgede çıkan yangının da yakılan 15 adet hurda otomobil lastiğinden kaynaklandığı anlaşıldı. İhbarın asılsız çıkması üzerine vatandaşlar ve yetkililer rahat bir nefes aldı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, olay yerinde otomobil ve kamyon lastiklerinin yandığını, uçak düştü söylentilerinin gerçek olmadığını söyledi.

Hilmi DUYAR- Hüseyin EMCAN/BALIKESİR, (DHA)