Magazin Fikret Hakan'a büyük vefasızlık

Fikret Hakan'a büyük vefasızlık

Paylaş
Fikret Hakan'a büyük vefasızlık

Fikret Hakan, Kartal'da akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 83 yaşındaki usta oyuncu için bugün tören düzenlendi. Büyük ustaya vedada salonun boş olması dikkatlerden kaçmadı


Türk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan için İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Usta oyuncunun anma törenine çok az sayıda kişinin katılması 'vefasızlık' olarak yorumlandı. Boş salon objektiflere böyle yansıdı.



Asıl adı Bumin Gaffar Çıtanak olan Fikret Hakan bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün 02.00 sıralarında hayatını kaybeden Fikret Hakan 83 yaşındaydı.


Fikret Hakan hayatını kaybetti



FİKRET HAKAN'IN GERÇEK ADI


Bumin Gaffar Çıtanak ya da sahne adıyla Fikret Hakan 23 Nisan 1934 yılında Balıkesir'de dünyaya geldi.

1950 yılında 'Üç Güvercin' adlı oyunla 'Ses Tiyatrosu'nda tiyatro sahnelerine ilk adımını attı. 1952 yılında 'Köprüaltı Çocukları' adlı filmle sinemaya geçti. 163 film ve dizide oynadı, 1970'li yıllarda senarist, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 'Üç Arkadaş' ve 'Keşanlı Ali Destanı'yla büyük bir üne kavuştu.

Haberin Devamı